spotop

Juliana staat vanaf deze zomer onder leiding van Michiel Jans. De oefenmeester uit Schaijk stelt zichzelf voor in een nieuwe uitgave van 'De Spot op'.

Hoe bevalt het tot nu toe in Mill?

Hartstikke goed. Juliana is een leuke vereniging met een mooie accommodatie. Daarnaast zijn de meeste zaken prima geregeld. Veel vrijwilligers zetten zich geweldig in voor de club.

Wat zijn de grootste verschillen tussen Excellent en Juliana?

Bij Juliana hebben we gemiddeld genomen een wat jongere selectie dan bij Excellent. Dat uit zich ook in de coaching in algemene zin, zowel op het veld als daarbuiten. Natuurlijk is Juliana een grotere vereniging wat in de breedte juist weer wat meer mogelijkheden biedt, bijvoorbeeld met doorstroming vanuit de jeugd.

Wat heeft je tot nu toe het meest verrast?

Ik probeer me altijd zo goed mogelijk voor te bereiden, waardoor ik niet zo snel verrast wordt. Wat ik mooi vind om te zien is hoeveel uren een aantal vrijwilligers met Juliana bezig is en hoe ze meeleven met het team.

Waar ligt in jouw ogen de kracht van de selectie?

De kracht van onze selectie ligt in mijn ogen in het voetballend gedeelte. We zullen dit voornamelijk als collectief goed dienen te gaan benutten om maximaal gebruik te kunnen maken van ieders sterke punten.

Wat kan er nog beter?

Zowel op tactisch als mentaal vlak kunnen we ons nog verder ontwikkelen is mijn overtuiging. In tactisch opzicht sneller situaties leren herkennen met de daarbij passende oplossingen. Daaronder schaar ik ook de mogelijkheden om met verschillende speelwijzen uit de voeten te kunnen. Wat misschien nog wel belangrijker is, is de overtuigingskracht als individu en als team gezamenlijk. We moeten leren wat er nodig is om koste wat kost resultaten te behalen en elkaar hierin uitdagen. Als we dat ontwikkelen binnen deze groep, dan ben ik er van overtuigd dat we met Juliana door kunnen groeien naar een 3e-klasser.

sportcaf-jun-36

Naam: Michiel Jans               

Leeftijd: 41     

Woonplaats: Schaijk                   

 Verliefd, verloofd of getrouwd: Al 16 jaar gelukkig getrouwd met Margon. Samen hebben we 3 kinderen: Tim, Fleur en Bas.

Waar heb je vroeger gevoetbald? DAW

Positie: Voornamelijk als aanvaller of aanvallende middenvelder, maar ook wel eens controlerend of centrale verdediger

Sterkste punten als voetballer: Redelijk inzicht en techniek

Zwakste punten als voetballer: Snelle omschakeling van aanvallen naar verdedigen en koppen

Voetbalhoogtepunt: Elk kampioenschap en elke promotie is natuurlijk een hoogtepunt, maar ook de nacompetitie als trainer voor promotie naar 2e klasse zie ik als hoogtepunt.

Voetbaldieptepunt: Zelf noodgedwongen moeten stoppen als actief voetballer vanwege een slepende blessure. Ook langdurige blessures bij spelers ervaar ik als een dieptepunt.

Onderschatte voetballer bij Juliana Mill: Ik probeer elke speler in zijn kracht te waarderen

Met welk Juliana-lid zou je een dagje willen ruilen: Van ruilen komt huilen, maar een dag met elkaar meelopen is vaak voor iedereen leerzaam en daar sta ik dan ook zeker voor open.

Favoriete Nederlandse club: Vroeger fanatiek supporter van PSV. Tegenwoordig kijk ik meer naar de manier waarop er gespeeld wordt en kan ik van veel clubs genieten.

Favoriete club buitenland: Geen specifieke voorkeur. Ben van veel clubs fan, zodat ik ook veel voetbal kan volgen

Beste speler Eredivisie: In mijn ogen is er niet één beste speler, maar lopen er in de eredivisie diverse spelers rond met specifieke kwaliteiten op hun positie.

Beste speler wereldwijd: Zie hierboven, maar dan een paar klassen beter

Mooiste stadion: Old Trafford, Ibrox Park en Signal Iduna Park hebben veel indruk op me gemaakt.

Mooiste sportpark: Sparta’25 en DAW. Maar ook het sportpark van Juliana mag er zijn.

Favoriete snack in de kantine: Broodje kroket

Favoriete muziek: Kan van veel soorten muziek genieten, maar heb soms toch net een andere smaak dan sommige DJ’s uit ons team.

Favoriete drank: Een biertje na een overwinning doet me goed.

Favoriete film/tv serie: Ik kijk eigenlijk alleen maar voetbal en geen films of series

Mooiste vrouw: Margon en Fleur

Wat wil je nog kwijt aan de leden van Juliana: Juliana beschikt over een aantal fanatieke vrijwilligers die als het nodig is dag en nacht voor de club actief zijn. Houdt dit in ere, waar mogelijk aangevuld met een aantal extra vrijwilligers, dan komt het zeker goed met Juliana als vereniging. Als selectie gaan wij met volle energie verder om de lat elke week een stukje hoger te leggen om zo door te groeien als individuele speler en als team.

burgt hoogenhoff eenbergen lamers

Deel pagina met

Juliana feliciteert