Bram Bens volgt vanaf dit seizoen Matijs van der Linden op als columnist voor de Juliana Goals. Bij zijn debuut brengt hij een ode aan 'good-old' Berry van Krijl.

Pitbull Berry 

Wie kent hem niet, Berry van Krijl, de man die in één adem met Juliana genoemd wordt. De man van tomeloze inzet en wilskracht, in het leven buiten de voetbalvelden beter bekend als het draai- en freeswonder van de gemeente Mill en Sint Hubert. Berry staat binnen de hiërarchie van de selectie aan het einde van de voedselketen, een echt vaderfiguur die de jonge honden bij de hand neemt.

Niet met alleen voetbal gerelateerde problemen kun je bij Berry terecht, ook relatieproblemen worden met hem besproken.Aangezien Berry veruit de oudste van de selectie is en naar eigen zeggen de meeste ͚͛fietsen͛ of in zijn geval ͚͛mountainbikes͛͛ versleten heeft, maken de nieuwkomers binnen de selectie ook gretig gebruik van zijn wijze raad. Nog even en de tactische wedstrijdbespreking kan worden omgetoverd tot Berry͛s consult kwartiertje. Laatst kwam een pupil die sinds dit jaar bij de selectie zit (ik noem geen namen maar het schijnt dat hij een NEC verleden heeft) voor wijze raad bij papa Berry. ͚͛Zeg Berry, hoe deed jij dat vroeger in jouw tijd, met de dames?͛͛ Berry adviseerde om de welbekende hyena techniek toe te passen. Sindsdien genieten wij elke week van de foto͛s en succesverhalen van onze pupil.

Meer dan 10 jaar geleden maakte hij de veelbesproken overstap vanuit aartsrivaal SES naar onze mooie club. Nu we heel wat lichtingen en trainers verder zijn, is Berry de enige overgebleven routinier. Dit is op de trainingen ook wel te merken, bijna altijd is het Berry die aan het langste eind trekt. Wanneer zijn voetbalkwaliteiten te wensen over laten wint hij het wel op wilskracht, en daar kunnen nog veel jongens wat van leren. Sinds dit jaar mag Berry zichzelf dan ook eerste aanvoerder van de vaandeldragers noemen, wat in mijn ogen dan ook meer dan terecht is.

Berry, we hopen natuurlijk allemaal dat je nog een tijdje meegaat. Maar tegen de tijd dat je je voetbalschoenen aan de wilgen hangt, ga ik in ieder geval pleiten voor een standbeeld!

berlo gemert florist kroon

Deel pagina met

Juliana feliciteert