Koppel Eugene van Eenbergen + Arno van den Heuvel winnaars Juliana Mill Voetbalquiz 2018

quizwinnaar2018

Op donderdag 20 december 2018 kroonde het koppel Eugene van Eenbergen + Arno van den Heuvel zich tot winnaars van de dertiende editie van de Juliana Mill Voetbalquiz. Zij wonnen daarmee twee wedstrijdkaarten voor de Bundesliga-topper Bayer Leverkusen – Borussia Mönchengladbach. Een dag na de Voetbalquiz werd bekend dat Peter Bosz die wedstrijd zijn debuut zal maken als hoofdtrainer van Bayer Leverkusen.

Op donderdag 20 december 2018 vond in een bomvolle kantine van Juliana Mill de dertiende editie van de Juliana Mill Voetbalquiz plaats. Nadat vorig jaar afscheid was genomen van de organisatoren van de eerste twaalf edities, werd de Voetbalquiz dit jaar georganiseerd door Andre Bussemaker, Peter van den Hoogenhoff, Daisy Keijzers, Dennis Kremers, Ingo Rigters en Twan Veld.
Het spelsysteem was ongeveer gelijk aan de eerste twaalf edities. Een eerste ronde met dertig meerkeuzevragen; een tweede ronde met vijftien fotovragen; een derde ronde met twintig vragen waarbij de koppels konden kiezen tussen antwoord A of antwoord B; een kwartfinale van acht verschillende categorieën waarbij vragen mondeling beantwoord moesten worden; een halve finale met open vragen en een finale met twaalf vragen waarbij de verschillende soorten vraagstellingen van eerder uit de quiz terugkeerden.
Het aantal deelnemers was dit jaar uitgebreid van 32 naar 36 koppels, omdat binnen een week 32 koppels zich hadden aangemeld. Na de tweede ronde werd het deelnemersveld telkens na een ronde zo goed als gehalveerd. Deze editie kende een deelnemersveld waarbij vooraf moeilijk een topfavoriet was aan te wijzen.

Iets na achten gingen 72 deelnemers (waaronder gelukkig vijf dames) van start met de Juliana Mill Voetbalquiz. De eerste ronde was een mix van allerlei onderwerpen uit de voetbalwereld, waarbij uiteindelijk het koppel Wim Bens + Hans Weren met 25 uit 30 het beste scoorde. Achteraf bleek dat in deze ronde ongeveer 20 punten behaald moesten worden om uiteindelijk de derde ronde te kunnen bereiken. De tweede ronde, die bestond uit 15 fotovragen, werd namelijk door vele koppels als moeilijk ervaren. In die ronde scoorden de koppels Camiel van Geenen + Maik Veld en Sjoerd van Reijmersdal + Vince van Reijmersdal het beste met 12 uit 15.
De derde ronde ging met 19 in plaats van 18 deelnemers van start.* Hierin werd een prachtige aaneenschakeling van vragen op de deelnemers afgevuurd. Opvallend hierbij was dat bij de vraag wie de directe voorganger van Giovanni van Bronckhorst bij Feyenoord was maar liefst zestien koppels onjuist antwoordden dat dat Ronald Koeman was en slechts drie koppels wisten dat dit Fred Rutten moest zijn. Peter van Overbeek + Jan Schel en Martin Schep + Brett Schep scoorden hierin met 17 uit 20 het beste. Om door te dringen naar de kwartfinales waren er minimaal 15 goede antwoorden nodig.
De derde ronde was ook de ronde waarin de eerste favoriete koppels sneuvelden. Wie wel tot de kwartfinales reikten waren naast de twee eerder genoemde koppels ook nog Wim Bens + Hans Weren, Jurgen Kremers + Dominique Pichel, John Derks + Jeroen de Vet en ietwat verrassend Eugene van Eenbergen + Arno van den Heuvel, Boyd Heijnemans + Gijs Wijdeven en Jan Willems + Stefan School.
De kwartfinales bestond uit de volgende categorieën: stadions in Spanje, Nations League, tegenstanders van Nederlandse clubs in Europese finales, trainers in de kliksportregio, internationals die na het WK 2018 hun interlandloopbaan beëindigden, voetbalbroers, kunstgras in de Keuken Kampioen Divisie en Nederlandse voetballers in het buitenland. De druk die het beantwoorden door de microfoon met zich mee brengt eiste zijn tol. Zo werden zelfs de ‘makkelijke’ vragen ineens lastig te beantwoorden. Zo werden vooraf hoog ingeschatte koppels als Martin Schep + Brett Schep, Jurgen Kremers + Dominique Pichel en John Derks + Jeroen de Vet al uitgeschakeld.
Zo was er in de halve finale plaats voor nieuwe gezichten. De rookies Boyd Heijnemans en Gijs Wijdeven hadden zich als debutanten knap in de halve finales genesteld. Ook Eugene van Eenbergen + Arno van den Heuvel stonden voor het eerst in de halve finales. Voor Peter van Overbeek + Jan Schel was dat al vanaf 2012 niet meer gebeurd. Voor Wim Bens + Hans Weren was dit de derde editie achtereen. Na een spannende strijd waren het Eugene van Eenbergen + Arno van den Heuvel en Peter van Overbeek + Jan Schel die de finale wisten te bereiken. Wim Bens + Hans Weren werden nipt derde, ondanks dat Boyd Heijnemans + Gijs Wijdeven zich knap terugvochten braken de vragen over ‘vroeger’ hun helaas op. In de toekomst mogen we echter veel gaan verwachten van dit topduo.
In de finale namen Eugene van Eenbergen + Arno van den Heuvel al snel de leiding. Zij hielden hun voorsprong met een klein verschil vast. Na elf vragen stonden zij met 6-4 voor en na de opsommingsvraag waar 13 punten gescoord konden worden was de eindstand 15-10. Niet alleen voor het publiek, overige deelnemers en de organisatie kwam deze eindzege onverwachts, ook zij zelf waren verbaasd over hun eigen prestatie. Zij deden precies wat nodig is bij de Juliana Mill Voetbalquiz: in iedere ronde net voldoende vragen goed beantwoorden om door te komen om uiteindelijk in de finale genadeloos toe te slaan.
Eugene en Arno wonnen de eerste prijs: dat waren twee wedstrijdkaarten voor de Bundesliga-topper Bayer Leverkusen – Borussia Mönchengladbach (dit blijkt nu de eerste wedstrijd te zijn voor Peter Bosz als hoofdtrainer van Bayer Leverkusen) beschikbaar gesteld door Juliana Mill.
Peter en Jan wonnen de tweede prijs: dat waren twee Eredivisie wedstrijdballen beschikbaar gesteld door Fox Sports
Wim en Hans wonnen de derde prijs: dat waren twee boeken genaamd ‘Glorious Hearts’ beschikbaar gesteld door Staantribune Voetbalmagazine.

*Van Ronde 1B zijn per ongeluk enkele invulformulieren nagekeken met het antwoordformulier van Ronde 1A. Twee koppels zijn hierbij helaas benadeeld: Michiel Jans + Stef van der Wijst en Niels Strijbosch + Ko van der Ven hadden zich achteraf eigenlijk geplaatst voor de derde ronde. Als organisatie hebben wij hierin een fout gemaakt en is achteraf contact opgenomen met de koppels. Zij hebben onze excuses aanvaard. De organisatie zal er alles aan doen om dit soort fouten in de toekomst te voorkomen.

Nawoord van de organisatie:
Ten eerste willen wij de vorige organisatoren (Theodor Kerstens, Jack Brienen, Geert Schel, Pieter van der Burgt en Huber van der Duijn) bedanken voor de hulp die wij tijdens onze voorbereidingen hebben mogen ontvangen. Daarnaast willen we alle mensen en sponsoren bedanken die ook maar iets hebben bijgedragen aan de Voetbalquiz. Daarnaast kan een Voetbalquiz niet zonder deelnemers. Wij waren erg blij met de vroegtijdige aanmeldingen voor deze editie van de voetbalquiz. Voor, tijdens en na de Voetbalquiz hebben wij veel enthousiaste reacties van deelnemers en publiek ontvangen. Daarnaast waren er ook enkele kritische geluiden te horen. Wij hebben daarvan tijdens de quizavond niet alles kunnen onthouden. Binnenkort gaan wij evalueren en wij zouden alsnog graag van de deelnemers willen weten via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.: wat vond je goed en wat vond je minder goed voor, tijdens en na de quiz? Denk hierbij aan de opzet (per ronde), ‘balletjes-systeem’, vraagstellingen, moeilijkheidsgraad, tijdslimieten, prijzen, presentatie, duidelijkheid scorebord, aankleding kantine, ‘catering’, loterij. Hopelijk nemen jullie hiervoor even de tijd, zodat wij hiermee aan de slag kunnen.
Bedankt allemaal en tot ziens in 2019.

Juliana Mill Voetbalquiz

Deel pagina met

Juliana feliciteert

Clubgegevens

RKSV Juliana, Mill

RKSV Juliana is opgericht op 1 augustus 1919 en onderscheiden met de Koninklijke Erepenning tijdens het 75-jarige jubileum in 1994.

Adres sportpark:
Langenboomseweg 7
5451 JH Mill
0485-452139
Plan uw route
Postadres:
Molenstraat 6 
5451 BC Mill
06-36198697
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.