Jeugdnieuws

JO19-1 voor 2e keer succesvol

JO19beker

Nadat vorige week al het kampioenschap was binnengesleept, mocht de ploeg van trainer/coach Jasper Bergmans als titelverdediger in de beker aantreden tegen SPV uit vlierden.

In de eerste helft was Juliana duidelijk de bovenliggende ploeg getuige van het feit dat het eerste schot van SPV richting doel van Juliana pas in de blessure tijd van de eerste helft viel te noteren. Ondanks het grote veldoverwicht duurde het erg lang voordat de eerste echte kans voor Juliana viel te noteren. Tot de 35e minuut was Juliana nog niet verder gekomen dan wat speldeprikjes in de zestien en een paar afstandsschoten die telkens goed werden gepareerd door de Vlierdense doelman. De eerste de beste grote kans in de 35e minuut was meteen raak. Het was Nicky van den Broek die met een prachtige diagonale pass Rick Willems op snelheid wist te bedienen. Rick op zijn beurt liet zijn directe verdediger kansloos en haalde de achterlijn waar hij een prima lage voorzet afleverde. Voor het doel was het vervolgens Boyd Heijnemans die goed voor z'n tegenstander kwam en met zijn teen de bal wist te verlengen waardoor deze naast de doelman in het net verdween, 1-0 voor Juliana. In het restant van de tweede helft drong Juliana nog aan om de 2-0 te maken maar deze viel niet meer.

Ook in de tweede helft begon Juliana offensief, maar toen het tweede doelpunt uitbleef kwam er steeds meer twijfel in de ploeg. Ook SPV rook bloed, en ging langzaam maar zeker steeds opportunistischer voetballen, waardoor Juliana langzaam maar zeker steeds verder werd teruggedrongen. In de laatste tien minuten was er een ware belegering van Juliana doel en was Nicky van den Broek opnieuw heel belangrijk voor zijn ploeg door de bal van de lijn te halen. In de bijna 10 minuten beslure tijd die de scheidsrechter bijtrok was het ook nog bijna de Millse doelman die de fout inging door een ogenschijnlijk ongevaarlijke terugspeelbal op te rapen. Uit de daarop volgende vrije trap ontstond nog wel een scrimmage maar de Juliana defensie kon het doel schoon houden en zo de 1-0 op de borden houden. Hiermee mag Juliana O19-1 zich voor de tweede maal in successie bekerwinnaar van district Zuid II noemen.

Deel pagina met

Juliana feliciteert

Clubgegevens

RKSV Juliana, Mill

RKSV Juliana is opgericht op 1 augustus 1919 en onderscheiden met de Koninklijke Erepenning tijdens het 75-jarige jubileum in 1994.

Adres sportpark:
Langenboomseweg 7
5451 JH Mill
0485-452139
Plan uw route
Postadres:
Molenstraat 6 
5451 BC Mill
06-36198697
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.