Jeugdnieuws

Juliana O19-1 naar bekerfinale

bekerfinale

Juliana Mill JO19-1 heeft zaterdagmiddag de finale van de districtsbeker bereikt. Het elftal van trainer Sjoerd van Reijmersdal was met 4-0 te sterk voor WEC, een combinatieclub uit de dorpen Wijbosch en Eerde. De hoogste jeugdploeg van onze vereniging stuit op 10 of 11 juni op het Weertse DESM in de eindstrijd in Schijndel.

Juliana O19-1 heeft een lange weg afgelegd om de finale te bereiken. Na overwinningen in de groepsfase op FC Uden O19-1 (1-5), Blauw Geel'38 O19-2 (7-2) en HVCH O19-2 was de ploeg te sterk voor achtereenvolgens Odiliapeel O19-1 (0-10), Estria O19-1 (7-1), Constantia O19-1 (6-0), Brandevoort (4-0) en nu dus WEC. Hoewel de uitslag anders doet vermoeden, had Juliana het lastig met WEC. Vooral in de beginfase. De gasten, de voorjaarskampioen van de tweede klasse 1, koppelden fysieke strijd aan prima passing. De eerste kansen waren ook voor WEC, maar drie schoten (waarvan een oog-in-oog met de sterk keepende Lars Kerkhof) gingen over.

Juliana had daarentegen maar één kans nodig om de score te openen. Julian Schoenaker nam na het kwartier een afgeslagen hoekschop in een keer op zijn slof: 1-0. De spits was even later weer het middelpunt van Millse feestvreugde. Ditmaal was hij er als de kippen bij toen de WEC-keeper blunderde. Aan die goal ging overigens een prachtige pass van Vince van Reijmersdal aan vooraf: een effectbal die om de centrale verdediger van WEC heen draaide. Na de 2-0 maakte WEC een aangeslagen indruk. Dat kwam ook omdat Juliana zijn zaakjes goed op orde had. Onder leiding van Nicky van den Broek, Brett Schep en aanvoerder Jord Thijssen stond het verdedigend als een huis. Na de rust speelden de gasten met meer energie. Bovendien namen ze naarmate de tijd verstreek meer risico's. Dat offensief leverde niet alleen WEC een aantal kansen op, ook Juliana kreeg meer ruimte. Pas in de slotfase profiteerden de voorwaartsen van de thuisploeg van die vrijheid. Een combinatie tussen invallers Boyd Heijnemans en Rick Willems leverde de 3-0 op. Eerstgenoemde zette voor, laatstgenoemde kopte tegendraads binnen. Daarna bepaalde Boyd zelf de eindstand. Hij pegelde een voorzet hard in het doel: 4-0.

Deel pagina met

Juliana feliciteert

Clubgegevens

RKSV Juliana, Mill

RKSV Juliana is opgericht op 1 augustus 1919 en onderscheiden met de Koninklijke Erepenning tijdens het 75-jarige jubileum in 1994.

Adres sportpark:
Langenboomseweg 7
5451 JH Mill
0485-452139
Plan uw route
Postadres:
Molenstraat 6 
5451 BC Mill
06-36198697
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.