Jeugdnieuws

Juliana O15-1 niet beloond in kampioenswedstrijd

jo15
Juliana Mill JO15-1 heeft zaterdagmiddag een fantastische kampioenswedstrijd gespeeld tegen Vitesse'08. Een verdiende beloning bleef echter uit.

In de laatste minuut van de officiële speeltijd maakte de Gennepse thuisploeg de winnende treffer. Door dat doelpunt greep Vitesse de titel in de tweede klasse 3 en eindigde Juliana als tweede op de ranglijst.

Na de wedstrijd vloeiden er tranen bij de Millenaren. De zalvende woorden van trainers en supporters hielpen niet. Eerst moet het verdriet nog een plekje krijgen voordat de trots zal volgen. Maar uiteindelijk zal die trots er zeker komen. Juliana straalde namelijk op het moment suprême. Alle trainingen van het hele seizoen kwamen tot uiting in het spel.

Bovendien gingen de jongens geweldig om met de spanning. Na een lastige openingsfase (zo pakte Tim Kersten knap een kopbal) dicteerde Juliana voor rust tegen een ploeg die toch gemiddeld één jaar ouder is. Dat leverde ook de openingstreffer op. Na een puike actie van en overtreding op Bas Kremers schoot aanvoerder Stijn Janssen de strafschop raak: 0-1.

Daarna was Juliana tweemaal heel dicht bij de tweede goal. Eerst knalde spits Wessel Klomp hard op de lat, daarna schoof Misja van der Zanden na een mooie aanval de bal net naast. Uit het iets maakte Vitesse de 1-1. Na de pauze werd de wedstrijd rommeliger, met aan beide kanten kleine mogelijkheden. Juliana kreeg naarmate de tweede helft vorderde weer grip op het duel, met enkele hoekschoppen en een afstandsschot van Niels Maas was de ploeg gevaarlijk. Toch viel het doelpunt aan de andere kant.

Hoewel Juliana de titel verloor, heeft het meerdere harten gewonnen. Niet alleen vanwege het puike positiespel dat het tegen Vitesse liet zien. Vooral het optreden als team, de ontwikkeling als individu en de winnaarsmentaliteit maken indruk. Iets waar we heel trots op mogen zijn.

Foto's van Harrie Veldpaus op
http://voetbal-shoot.nl/wedstrijden.php?wedstrijd=2017_05_13_21_85_369_02_29_369_02_4.

JO15-1

Deel pagina met

Juliana feliciteert

Clubgegevens

RKSV Juliana, Mill

RKSV Juliana is opgericht op 1 augustus 1919 en onderscheiden met de Koninklijke Erepenning tijdens het 75-jarige jubileum in 1994.

Adres sportpark:
Langenboomseweg 7
5451 JH Mill
0485-452139
Plan uw route
Postadres:
Molenstraat 6 
5451 BC Mill
06-36198697
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.