Jeugdnieuws

Pupil van de week: Tijs Bulkens

pupil
Tijs Bulkens: Pupil van de week bij de wedstrijd tegen Juliana 1 - Cito 1

Hoi, vandaag 12 maart was ik pupil van de week bij Juliana 1, ik vond het erg spannend en was dan ook best wel een beetje  zenuwachtig over wat er allemaal zou gaan gebeuren vandaag. Om kwart voor 1 werden we verwacht in de kantine van Juliana daar  werden we opgewacht door Jany die ons verwelkomde met een korte uitleg en een lekker glaasje ranja met koekje. Ik moest mijn naam op een formulier schrijven en het  elftal waar ik in de speelde. Daarna kreeg ik een certificaat, een medaille en een mooie voetbal welke bedoelt was om hierop alle namen van de  spelers en trainer te laten zetten. Na een poosje wachten gingen we naar een aparte ruimte voor de voorbespreking.

pupil1

De voorbespreking gebeurde door trainer Claus

Hierbij worden de rollen verdeelt wie op welke plaatst moet  staan (en die plaats ook vast houden, zoals Claus vertelde) met het doel om te winnen en de tegenstander geen kansen te geven om te scoren. De tegenstander vandaag was Cito uit Oss deze staan op de 4e plaats in de competitie terwijl Juliana op plaats 10 staat. Dit zou dus een spannende wedstijd kunnen worden, want  de uitwedstrijd tegen Cito werd door Juliana gewonnen met  0 – 3. Ze hadden een keeper van wel 3 meter lang ? vertelde de trainer dus het zou een lastige klus worden. Het was een lang verhaal maar het meeste snapte ik wel, het was in ieder geval wel heel anders dan voor de wedstrijd bij mijn eigen team de E4 of JO11-4. Tijdens de bespreking ging mijn bal rond onder de spelers en zette iedereen er zijn naam op. Daarna gingen we ons omkleden voor de warming up. Tijdens de warming up mocht ik met de spelers mee ballen overschieten, rek en strek oefeningen doen en op de keeper schieten om hem op te warmen, ik vond het super cool om met de jongens balletje te trappen en liet dan ook de truckjes zien die ik al kende, ook het op goal knallen vond ik super leuk, de jongens vonden dat ik goed kon schieten. Na de warming up gingen we weer terug naar de kleedruimte en maakte ik kennis met de scheidsrechter en was ik bij de korte bespreking tussen scheidrechter en grensrechters.

pupil2

Half drie

Daarna mocht ik samen met scheidsrechter en alle spelers van Juliana en Cito het veld op lopen, voor het begin van de wedstrijd, en het tossen, waarbij bepaald wordt wie aan welke zijde van het veld mag beginnen. Om half  3 floot de scheidsrechter voor het begin van de wedstrijd en mocht ik samen met Berry de aftrap doen, daarna moest ik proberen om dribbelend vanaf  de middenlijn te scoren bij Cito, en na een mooi schot belande de bal ik de linkerhoek in het net achter de keeper goooal … 1 – 0 ! Daarna begon meteen de wedstrijd en mocht ik naast  de trainer in de Dugout zitten. Het was een spannende wedstrijd waarbij het meteen hard tegen elkaar opging en waarbij er diverse keren flink geschreeuwd werd. Na ca 40 minuten spelen werd er voor de 1e keer gescoord door Tom 1 – 0, toen had Juliana de smaak te pakken want bijna 5 minuten later lag de bal weer achter in het net bij Cito, 2 – 0 en rust. Tijdens de rust mocht ik samen met de jongens naar de kleedruimte voor een kopje thee en een korte bespreking door de trainer.

Na de rust

Na de rust starten de wedstrijd meteen weer erg fel waarbij flink geduwd werd en het spel diverse keren stil werd gelegd voor een vrije trap of om een blessure te behandelen. Helaas konden we er  geen doelpunt meer bij maken, maar gelukkig de tegenpartij ook niet dus deze 2 – 0 was vandaag de overwinning op Cito, de trainer zei dat ik een goede pupil van de week was omdat ik geluk bracht.

Ik wil daarom nogmaals iedereen bedanken voor de super gave en coole dag die ik heb gehad als pupil van de week.

pupil3

En Jany bedankt voor de fijne begeleiding.

Groetjes Tijs

 

Deel pagina met

Juliana feliciteert

Clubgegevens

RKSV Juliana, Mill

RKSV Juliana is opgericht op 1 augustus 1919 en onderscheiden met de Koninklijke Erepenning tijdens het 75-jarige jubileum in 1994.

Adres sportpark:
Langenboomseweg 7
5451 JH Mill
0485-452139
Plan uw route
Postadres:
Molenstraat 6 
5451 BC Mill
06-36198697
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.