Koninklijke onderscheiding Jan vd Wiel

Jan Annie
Jan van de Wiel (1945) is dinsdag 26 april 2016 benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau. Burgemeester Antoine Walraven speldde hem de versierselen op.

 

foto: Cockie Kremers

Jan kwam naar de kantine van voetbalvereniging Juliana in de veronderstelling dat een van de andere vrijwilligers daar een lintje zou krijgen. Jan zou er als gastheer optreden. Maar toen hij de kantine binnenkwam zaten familie, vrienden en kennissen hem daar inclusief het college van B&W al op te wachten.

festa Jan
Vlag, een cadeau van WLM-FESTA!

Verdiensten

Jan kreeg zijn Koninklijke onderscheiding voor het vele vrijwilligerswerk dat hij al vele jaren doet. Zo is hij sinds 1997 namens voetbalvereniging RKSV Juliana betrokken bij de Lenterie, de voormalige Braderie sportief. Sinds 2006 organiseert hij ook namens Juliana samen met Stichting Activiteiten Mill de Vakantiejaarmarkt. Voor deze 2 evenementen is Jan verantwoordelijk voor o.a. de werving van ondernemers, aanvraag vergunning, regelen vrijwilligers, schoonmaken parcours, contact met veiligheidsdiensten en heeft hij de algehele eindverantwoordelijkheid. De opbrengst van deze evenementen komen tegoeden aan de jeugd van Juliana waarmee zij tal van activiteiten kunnen organiseren.

Ook is Jan sinds 2002 vrijwilliger bij de Lokale Omroep Mill. Hier was hij ook 2 jaar voorzitter en is lid van het Beleid Programma Orgaan (houden toezicht op programma’s) waarvan hij sinds enige tijd ook voorzitter is. Daarnaast is hij sinds de jaren negentig verslaggever en doet zo op zondagmiddag verslag van de wedstrijden van zijn Juliana via L.O.M. radio.

Van 1986 tot 1998 was Jan van de Wiel gemeenteraadslid voor de PvdA. Aansluitend burgercommissielid tot 2010. Sinds 1 augustus 2008 is hij secretaris van de Burger Participatieraad gemeente Mill en Sint Hubert. Deze geeft advies aan het college over o.a. Wmo/Wwb, leerlingenvervoer en Jeugdhulp.

Daarnaast was hij 8 carnavalsseizoenen ambtenaar van de burgerlijke stand tijdens de boerenbruiloft in Mill. Ook is hij actief lid van wandelsportvereniging Amicitia.

Doener

Verder is hij naast verslaggever en omroeper van R.K.S.V. Juliana ook enkele jaren bestuurslid geweest, maar uit onderstaande blijkt echter dat hij bij Juliana meer een doener is zoals:

• Lid sponsorcommissie
• Redactie Juliana Goals
• Donateursactie
• Advertentiewerving
• Afhandeling sportman/vrouw van het jaar
• Schoonmaken en hangen van reclame borden naast het hoofdveld
• Rouw en trouw diensten verzorgen bij bijzondere gebeurtenissen
• Solidariteitsfonds KNVB

Collectant

Maar ook:
• collectant van de Willibrordus Parochie Mill. Hij bezorgt het parochieblad en de Vastenactie zakjes huis aan huis
• collectant van diverse stichtingen zoals Rode Kruis, Nierstichting

Stil zitten? Nee!

Ondertussen traint Jan al weer volop om deel te nemen aan de 100e vierdaagse. Aangezien de speciale 55 km route in dit jubileumjaar door Mill leidt, moeten er nog wat trainings-meters gemaakt worden. Maar de mensen die Jan kennen, weten dat stil zitten niet in zijn woordenboek voorkomt!

Deel pagina met

Juliana feliciteert

Clubgegevens

RKSV Juliana, Mill

RKSV Juliana is opgericht op 1 augustus 1919 en onderscheiden met de Koninklijke Erepenning tijdens het 75-jarige jubileum in 1994.

Adres sportpark:
Langenboomseweg 7
5451 JH Mill
0485-452139
Plan uw route
Postadres:
Molenstraat 6 
5451 BC Mill
06-36198697
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.