Wedstrijdverslagen

Stamceldonorbank winnaar benefietduel

De benefietwedstrijd voor de Stamceldonorbank heeft ruim 12.000 euro opgeleverd. Maar liefst 1300 toeschouwers kwamen naar het sportpark van Juliana Mill om het initiatief van Dennis Verweijen te ondersteunen. 

De wedstrijd tussen ons eerste elftal en de selectie van oud-profs eindigde woensdagavond in een 1-2 overwinning voor de bezoekers. Maar daar maalde na afloop niemand om in Mill. Het belangrijkste doel was immers geld ophalen voor de Stamceldonorbank en aan diedoelstelling werd ruimschoots voldaan. De entreegelden, loterij en veiling leverden een ongekend bedrag van ruim 12.000 euro op voor de stichting Stamceldonorbank Europdonor in Nijmegen.

Voorafgaand aan het duel sprak Dennis zelf het publiek toe. Hij benadrukte nog maar eens het belang van donorregistratie. Dennis moest zijn boodschap woensdag bovendien nog enkele keren herhalen. Voor de camera’s van TV Land van Cuijk, Omroep Brabant en SBS 6 verspreidde hij zijn missie tot ver buiten de dorpsgrenzen. "De aanleiding is natuurlijk niet leuk, maar dat hier zoveel mensen zijn voor mij en mijn lotgenoten dat geeft mij veel energie", vertelde Dennis aan de verslaggeefster van Omroep Brabant.

Nadat neefje Lars op schitterende wijze had gescoord bij oud NEC-doelman Dennis Gentenaar trapten beide ploegen af voor het begin van de wedstrijd. Ondanks enkele fraaie acties van met name de oud-profs, die regelmatig lieten zien het kunstje nog steeds aardig te beheersen, was de stand bij rust nog 0-0. Gelegenheidsspits en acteur Leo Alkemade verzorgde tijdens de rust samen met Anne Verweijen, het nichtje van Dennis, de trekking en prijsuitreiking van de loterij. Verschillende Millse ondernemers leverden op deze manier eveneens hun bijdrage aan een fantastische avond.

In de tweede helft kwamen de oud-profs alsnog op voorsprong. 4-voudig international Glenn Helder velde met twee doelpunten het vonnis over de Millse amateurvoetballers. Sjoerd van Reijmersdal zorgde vlak voor tijd voor de eretreffer voor Juliana Mill (2-1). De grote winnaar van de dag was echter zonder twijfel de stichting Stamceldonorbank. De veiling die aansluitend op de wedstrijd plaatsvond, leverden namelijk ook nog eens flinke geldbedragen op voor het goede doel. Mill en omgeving mogen trots zijn.

rsz 1dennisv

Deel pagina met

Juliana feliciteert

Clubgegevens

RKSV Juliana, Mill

RKSV Juliana is opgericht op 1 augustus 1919 en onderscheiden met de Koninklijke Erepenning tijdens het 75-jarige jubileum in 1994.

Adres sportpark:
Langenboomseweg 7
5451 JH Mill
0485-452139
Plan uw route
Postadres:
Molenstraat 6 
5451 BC Mill
06-36198697
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.