Voormalig organisatoren winnen 14e editie Juliana Mill Voetbalquiz

Voetbalquiz 1 AangepastVoetbalquiz 2 Aangepast

Op donderdag 19 december 2019 vond in een goed gevulde Juliana-kantine de 14e editie van de Juliana Mill Voetbalquiz plaats. De vele vroegtijdige aanmeldingen begin november noodzaakte de organisatie ertoe om het deelnemersveld te maximaliseren naar maar liefst veertig koppels. Dit motiveerde de organisatie om een voetbalquiz te maken, waarbij de deelnemers het onderste uit de kan moesten halen om tot winst van één van de mooie beschikbaar gestelde prijzen te komen.

De eerste twee rondes bestonden uit dertig meerkeuzevragen en vijftien fotovragen, waarbij minimaal 29 punten moesten worden gescoord om de derde ronde te kunnen bereiken. Zoals gewoonlijk stond het koppel Lars Kerkhof + Julian Schoenaker na deze eerste twee rondes bovenaan de rangschikking, in dit geval samen met Koos Lamers + Jimmy Hendriks. Uit deze rondes bleek ook dat de leeftijd Justin Jacops parten gaat spelen, want in tegenstelling tot voorgaande jaren is hij niet helemaal meer op de hoogte van al het moois wat er bij de Juliana Vrouwen op zondagochtend voetbalt. Zijn rol lijkt voor de komende jaren te worden overgenomen door die andere voorhoedespeler van Juliana 1, Stan Peters, die bij deze fotovraag wel wist te scoren. Scoren deden ook Gerd en Peter van der Cruijsen, echter hun knappe inhaalslag van zes opeenvolgende goede antwoorden bleek net niet goed genoeg voor het bereiken van de derde ronde.   

In die derde ronde, die vanwege het feit dat de twintig vragen alleen maar met A of B kunnen worden beantwoord nogal eens bekritiseerd wordt, sneuvelden de eerste favoriete koppels. Zo waren het de winnaars van ronde 1+2 die de laatste acht niet wisten te bereiken. Voor John Derks, die zich vooraf samen met Jeroen de Vet tot outsider rekende, werden de door hem gevreesde vragen over het vrouwenvoetbal en het amateurvoetbal fataal. Minimaal zestien goede antwoorden waren vereist om door te dringen tot de kwartfinales. Het koppel Theodor Kerstens + Geert Schel kwam zelfs tot twintig goede antwoorden. Opmerkelijk was dat bij de benaderingsvraag de ‘jonkies’ het aflegden tegen de ervaren rotten.

Veel ervaring of niet, de kwartfinale blijft de meest gevreesde ronde, waarin de spanning vaak de overhand krijgt. Acht categorieën met elk acht vragen, waarin per koppel één vraag mondeling moet worden beantwoord. Zelfs de winnaars van vorig jaar, normaal gesproken leep en koelbloedig op momenten dat het er echt om gaat, kwamen o.a. bij het spelerspaspoort van Bastian Schweinsteiger niet verder dan ‘die Duitse aanvoerder’. Zij kwamen uiteindelijk, net zoals twee andere koppels, één punt te kort voor het bereiken van de halve finales. De gebroeders Van Reijmersdal, die de hele voetbalquiz meedraaiden in de top van het klassement, moesten het afleggen na een benaderingsvraag. De kwartfinales waren wederom een prooi voor het koppel Theodor Kerstens + Geert Schel.

Naast dit koppel stonden het koppel Wim Bens + Hans Weren (zoals de laatste jaren wel vaker) en het koppel Peter van Overbeek + Jan Schel (uiteraard nadat die in iedere ronde de benaderingsvraag overleefden) in de halve finale. Daarnaast was er nog plek voor vader (Jurgen) en zoon (Bas) Kremers. De halve finale bestond uit vijftien open vragen. Al snel werd duidelijk wie de finalisten zouden worden en was de laatste vraag beslissend voor wie als derde zou eindigen bij de Juliana Mill Voetbalquiz. Met één punt verschil werden Wim Bens + Hans Weren derde en Peter van Overbeek + Jan Schel vierde. De kantine maakte zich op voor een finale met twee debuterende koppels, waarbij Theodor Kerstens + Geert Schel als winnaar van de halve finale, het favoriete koppel was.

In de finale werden elf vragen gesteld, die moesten worden beantwoord op een wijze, zoals dat eerder tijdens de voetbalquiz ook gedaan moest worden: meerkeuze, foto, AB, mondeling, etc. Op Theodor en Geert stond echter geen maat. Zij wisten alle elf vragen goed te beantwoorden en namen dan ook de leiding met 11-8 voor de allesbeslissende slotvraag, waar meerdere punten te verdienen waren. Die slotvraag was dit jaar een Rondo, waarin zestien punten konden worden verdiend. Tijdens dit nieuwe spelelement was het doodstil in de kantine en hierop werd na afloop dan ook enthousiast gereageerd. Na de controle van de antwoorden van de Rondo was de eindstand 24-19 in het voordeel van het koppel Theodor Kerstens + Geert Schel en waren zij de verdiende winnaar van de Juliana Mill Voetbalquiz 2019. Het feit dat de nummer twee zo dichtbij eindigde, waarbij Bas Kremers op zo’n jonge leeftijd al zo veel antwoorden wist, betekent dat de overige deelnemers de komende jaren ernstig rekening moeten gaan houden met dit koppel.

Eindstand Juliana Mill Voetbalquiz 2019:

  1. Theodor Kerstens + Geert Schel: twee wedstrijdkaarten voor de Spakenburgse derby SV Spakenburg - VV IJsselmeervogels.
  2. Jurgen Kremers + Bas Kremers: twee voetbalboeken van ‘El Sierd’.
  3. Wim Bens + Hans Weren: twee voetballen van Adidas Glider.

Namens de organisatie willen wij naast alle deelnemers ook alle mensen en sponsoren bedanken die hebben bijgedragen aan deze editie van de Juliana Mill Voetbalquiz.

Bedankt en hopelijk tot ziens in 2020!

Voetbalquiz 7 AangepastVoetbalquiz 6 Aangepast

Deel pagina met

Juliana feliciteert

Clubgegevens

RKSV Juliana, Mill

RKSV Juliana is opgericht op 1 augustus 1919 en onderscheiden met de Koninklijke Erepenning tijdens het 75-jarige jubileum in 1994.

Adres sportpark:
Langenboomseweg 7
5451 JH Mill
0485-452139
Plan uw route
Postadres:
Molenstraat 6 
5451 BC Mill
06-36198697
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.