De nieuwe kantinebeheerders van Juliana Mill heten Mario en Yvonne Strijbosch. Zij zijn de opvolgers van Annie en Piet Ermers die de afgelopen periode met succes de kantine van de Millse voetbalclub runden. De aanstelling van de nieuwe kantinebeheerders is het eerste resultaat van het vrijwilligersbeleid waarmee de vereniging onlangs is gestart.

Mario Strijbosch is geen onbekend gezicht in de kantine. Hij staat sinds enkele seizoenen regelmatig achter de bar bij Juliana Mill, daarnaast is hij al verschillende jaren leider van zijn kinderen Niels en Cindy. Ook dit jaar is hij leider van zijn dochter, die komend seizoen voor de Juliana dames speelt. “Regelmatig hoor ik: “O die man met die sik”. Dat is hem inderdaad”, vertelt zijn vrouw Yvonne, die de verrichtingen van haar kinderen meestal langs del lijn volgt.

In het verleden waren Mario en Yvonny Strijbosch eigenaar van een café/cafetaria in Stevensbeek, die horeca-ervaring hopen ze mee te nemen bij het beheer van de voetbalkantine. De kennismaking met oude en nieuwe vrijwilligers heeft inmiddels plaatsgevonden. Dankzij het nieuwe vrijwilligersbeleid kan Juliana Mill komend seizoen rekenen op een groot aantal nieuwe krachten, niet alleen in de kantine maar ook bijvoorbeeld in de sponsorcommissie.

Juliana Mill wil Mario en Yvonne veel succes wensen, daarnaast wil de club Annie en Piet Ermers bedanken voor hun trouwe dienst. Zij worden tijdens de jaarlijkse ledenvergadering in het zonnetje gezet. De komende periode wordt er meer bekend over de invulling van verschillende posities. De eerste bijeenkomsten zijn inmiddels achter de rug. Binnenkort hoopt de club daarover met meer nieuws naar buiten te komen. 

De voetballers van Juliana Mill beginnen deze week aan de voorbereiding op het nieuwe voetbalseizoen, ondertussen is er buiten de lijnen hard gewerkt om de voetbalvereniging voor te bereiden op de toekomst. Een speciale vrijwilligerscommissie heeft een vrijwilligersbeleid opgesteld. De volgende stap is mensen benaderen voor de verschillende posities. Waarom een vrijwilligersbeleid?

“De laatste jaren lagen er steeds meer zaken stil vanwege een gebrek aan vrijwilligers”, vertelt Henk de Hoog namens de commissie, die verder bestaat uit Bram Hendriks, Piet Schraven, Marco van der Heijden, Marianne Verweijen en voorzitter Tom Heerbaart. “Vanuit het bestuur is ons gevraagd om het vrijwilligersbeleid te structureren. Vijf pijlers staan daarbinnen centraal: binnenhalen, begeleiden, behouden, belonen en beëindigen.”

Wat is er tot nu toe allemaal gedaan?
Samen met een vrijwilligerscoördinator van Nieuwe Kansen Sport (NKS) zijn in het voorjaar van 2014 de eerste stappen gezet. De Hoog: “Maar al vrij snel ontstond bij ons het idee: dat kunnen wij zelf wel. De commissie bestaat uit verschillende types die elkaar volgens mij perfect aanvullen.” Een dergelijke samenhang is ook waar naar wordt gezocht binnen de andere geledingen van de club. “Nieuwe mensen zorgen voor nieuwe ideeën. Dat is waar we naar op zoek zijn.”

Wat gaan mensen merken van de nieuwe strategie?
“Er zijn nu eenmaal mensen nodig om de club draaiende te houden”, legt De Hoog het belang van het vrijwilligersbeleid haarfijn uit. “Anders dan misschien vroeger het geval was, is alleen contributie betalen volgens ons niet langer voldoende. Als mensen plezier in hun hobby beleven mag, er volgens ons best iets tegenover staan. Dat kan iets zijn op voetbalgebied, maar ook iets heel anders zoals het draaien van bardiensten of het onderhouden van contacten met sponsoren.”

Welke stappen moeten er verder nog worden gezet?
Voor de zomervakantie hebben alle leden van Juliana Mill een formulier ontvangen Het zogenaamde ‘wie, wil, wat-formulier’. De Hoog geeft aan dat er positief op is gereageerd. “Van de meeste mensen hebben we een reactie ontvangen. De gegevens hiervan zijn inmiddels allemaal verwerkt, maar er zijn ook nog steeds leden die het formulier niet hebben ingeleverd. Vanaf nu kunnen we mensen gaan benaderen. Bij de start van het nieuwe seizoen willen we het een en ander in gang hebben gezet.”

 

Op 5 juni a.s. wordt de beste speler van de regio verkozen in D'n Brouwer in Mariaheide. Eén van de vier genomineerden is onze eigen Jasper Bergmans. Wij kunnen met z'n allen Jasper helpen door onze stem uit te brengen. Lees hier alles over op kliksport en breng je stem uit. Jasper kan hiermee zijn geweldige seizoen bekronen. 

Onlangs heeft iedereen een brief ontvangen van de vrijwilligerscommissie waarin het probleem werd aangekaart omtrent het tekort aan vrijwilligers waar ook Juliana mee te kampen heeft. Een oplossing hiervan kan zijn om alle leden te vragen jaarlijks een bijdrage te leveren in de vorm van het verrichten van werkzaamheden. Het doel is om de bestaande vrijwilligers te ontlasten en iedereen een bijdrage te laten leveren aan de club. Uiteraard is het niet de bedoeling om iedereen een geschikte taak, naar ieders wens uit te laten voeren. Hiertoe heeft de commissie een brief opgesteld die hier is te downloaden.

Door het overlijden van Wil Roefs zag de seniorencommissie van Juliana Mill zich voor de moeilijke taak gesteld een waardig opvolger voor hem te vinden. Zeer verheugd zijn we u nu te kunnen melden, dat we hier toch op redelijk korte termijn in geslaagd zijn.

Dennis Barten zal vanaf heden de taak van “Coördinator Juliana 1, 2 en 3” op zich nemen.

Naast “individuele” trainer bij Juliana 1 en 2, is Dennis actief als speler / coach bij Juliana 3 en vanaf nu dus ook als de nieuwe coördinator voor onze selectie elftallen bij de senioren.

We wensen Dennis veel plezier en succes in deze nieuwe functie.

Met vriendelijke groeten,
Hans Weren

Al enige tijd is er bij Juliana een commissie actief die beleid op aan het stellen is om het teruglopende aantal vrijwilligers een halt toe te roepen. Deze commissie is in het leven geroepen om beleid op te stellen om aan deze problematiek een einde te maken. Er is hard gewerkt door de commissie om een beleidsplan op te stellen en de daaruitvolgende acties te ondernemen. Er wordt vanaf het nieuwe seizoen van ieder lid een bijdrage gevraagd, hiervoor is een brief opgesteld die naar alle leden is verstuurd. Deze brief is hier nog eens na te lezen.

Fout in Juliana Goals

In de zojuist verschenen editie van de ons clubblad Juliana Goals is helaas een vervelende fout geslopen. De foto van de onlangs overleden heer Jo Peters die geplaatst had moeten worden bij het ingezonden stuk van de familie Peters op pagina 16, is helaas afgedrukt op pagina 23 bij Vergeten Voetballer Chris van de Weem. Via deze weg bieden wij als redactie onze oprechte excuses aan voor de gemaakte fout.

Vol ongeloof namen wij maandag jl. kennis van het plotselinge overlijden van ons zeer gewaardeerd lid Wil Roefs. Als coördinator van onze selectie-elftallen was Wil veelvuldig aanwezig op ons sportpark, voor het laatst dus afgelopen zondag na de thuiswedstrijd van Juliana 1 tegen Herpinia.
Helaas moeten wij nu veel te vroeg afscheid gaan nemen van onze Wil, woorden schieten ons hiervoor nu te kort. Vrijdag zal er op de basisschool uitvoerig stil worden gestaan bij zijn overlijden. Zaterdagmiddag om 14:00 uur vindt er een herdenkingsdienst plaats in de St. Willibrorduskerk in Mill. Zondag a.s. om 11.00 zal er een crematieplechtigheid ( voor genodigden ) plaatsvinden in het crematorium te Beuningen.
 
We wensen familie, vrienden en kennissen veel sterkte met dit verlies.
 
Bestuur R.K.S.V. Juliana Mill
 
 In een later stadium zullen wij een “in Memoriam” op de website plaatsen.
Wil Roefs 1
Wil Roefs 2

Juliana feliciteert

Clubgegevens

RKSV Juliana, Mill

RKSV Juliana is opgericht op 1 augustus 1919 en onderscheiden met de Koninklijke Erepenning tijdens het 75-jarige jubileum in 1994.

Adres sportpark:
Langenboomseweg 7
5451 JH Mill
0485-452139
Plan uw route
Postadres:
Molenstraat 6 
5451 BC Mill
06-36198697
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.