Met de grote overwinning op DSV nog in het hoofd trad Juliana nu aan tegen het nog puntloos onderaan staande Merselo. Coach Claus Foederer wees zijn spelers er nadrukkelijk op de tegenstander niet te onderschatten en gelukkig namen zij deze woorden serieus want vanaf het beginsignaal was Juliana de bovenliggende partij. Nadat een doelpunt van Melvin de Klijn was afgekeurd en een inzet van Rens van Lanen nog ternauwernood van de lijn kon worden gehaald door een Merselose verdediger was het in de 24e minuut dan toch raak doordat Dave van Dommelen een doorgekopte bal voorbij de keeper in het doel kon werken. Even later zette Jelle Albers met een mooie pass Melvin de Klijn alleen voor de keeper:0-2. Vlak voor rust was het Camiel van Geenen die Rens van Lanen vrijspeelde en ook Rens faalde niet waardoor Juliana met een geruststellende 0-3 voorsprong de rust in ging.

De Juliana spelers reageerden perfect op de treurige mededeling van vaste keeper Jasper Bergmans dat hij dit seizoen door zijn heupblessure niet meer in actie kan komen, want vanaf de eerste minuut hanteerde de Millse ploeg een hoog tempo wat DSV, de ploeg uit St. Anthonis, te machtig was. In de 6e minuut nam Juliana een 1-0 voorsprong  toen Tom Heerbaart een uitvallende bal op de pantoffel nam die dan ook in de verre hoek binnensloeg. Even later haalde Melvin de Klijn van 30 meter uit maar de bal kaatste via de onderkant van de lat weer het veld in. Camiel van Geenen schoot daarna uit een steekpass van Jordy de Klijn net voorlangs. Hierna brak het kwartiertje van uitblinker Rens van Lanen aan. In de 32e minuut schoot hij van 20 meter de bal achter de kansloze DSV doelman. Even later kopte hij uit een prachtige voorzet van Jelle Albers de bal binnen en op slag van rust tekende hij de 4-0 op het scorebord aan uit een pass van Camiel van Geenen. Een perfecte hattrick was het gevolg. Tussendoor schoot Dave van Dommelen nog voorlangs na een steekbal van Jordy de Klijn.

Ook na de pauze bleef Juliana domineren en na een lange pass van de centrumverdediger kon Melvin de Klijn alleen op de DSV doelman af die hij rustig uitspeelde waarna Melvin de bal in het lege doel kon deponeren. In de 52e minuut gaf Jordy de Klijn een pass dwars door het centrum en kon Dave van Dommelen ook zijn goaltje meepikken. Hierna liet Juliana de teugels wat vieren wat in de 80e minuut de enige kans voor DSV opleverde maar de nieuwe Juliana doelman Sven Jacobs toonde zich een waardig opvolger van pechvogel Jasper Bergmans door de alleen voor hem verschijnende DSV spits Luuk Ruhl van scoren af te houden. Het slotakkoord was weer voor Juliana want in de 87e minuut was het Jelle Staal die de 7-0 aantekende. Gelukkig voor de ploeg uit St. Anthonis telde de goed leidende scheidsrechter Peeters uit Boekel geen blessuretijd bij en werd zij na 90 minuten precies uit haar lijden verlost.

A.s zondag speelt Juliana een uitwedstrijd in Merselo, een ploeg waar nog nooit in de geschiedenis tegen is gevoetbald.

Wedstrijdstatistieken:
Juliana – DSV: 7-0 (4-0).
Aantal toeschouwers: 270. 
Scheidsrechter: Peeters uit Boekel.

Scoreverloop: 
06. Tom Heerbaart: 1-0.
32. Rens van Lanen:2-0.
39. Rens van Lanen:3-0.
45. Rens van Lanen:4-0.
51. Melvin de Kleijn: 5-0.
52. Dave van Dommelen: 6-0.
87. Jelle Staal: 7-0.

Opstelling Juliana: Sven Jacobs, Ruud Relou (75. Jeroen Ermers), Guus Bastiaans, Jelle Albers(a), Julien Cuppen, Tom Heerbaart, Dave van Dommelen (75. Justin Jacops), Camiel van Geenen (60. Jelle Staal), Melvin de Klijn, Jordy de Klijn, Rens van Lanen.

De Millenaren lieten in de eerste competitiewedstrijd zien dat zij de teleurstelling van het niet-promoveren goed hadden verwerkt want vanaf het beginsignaal van de prima leidende scheidsrechter Schelsema nam Juliana het heft in handen en gaven dat ook gedurende de hele wedstrijd niet meer weg.

Nadat de doelman een afstandsschot van Renzo de Man nog net uit zijn doel kon houden was het in de 15e minuut Jelle Staal die uit een prachtige voorzet van Rens van Lanen koppend de 1-0 aantekende. Meteen hierna ging Melvin de Klijn alleen op de Limburgse keeper af maar deze kon met een uiterste krachtsinspanning alsnog redding brengen. Pas in de 30e minuut kreeg de ploeg uit Well haar eerste kans maar Koen Stevens lobde de bal wel over de goed keepende Jasper Bergmans maar ook naast het doel. Vlak voor de pauze gaf Tom Heerbaart een diepe bal op de pijlsnelle Dave van Dommelen maar deze poeierde de bal keihard op de kruising.

Meteen na rust verdubbelde Juliana de score want uit een voorzet van Dave van Dommelen was het Rens van Lanen die met een bal vanaf rand van het strafschopgebied de doelman uit Well kansloos liet. In de 50e minuut kreeg EWC 46 haar laatste kans toen uit een scrimmage de lat werd geraakt. Hierna was het alleen nog Juliana wat de klok sloeg. Twee keer ging de hardwerkende spits Melvin de Klijn alleen op de keeper af maar allebei de keren was hij onfortuinlijk in de afwerking. Toch werd het nog 3-0 door een knappe individuele actie van Rens van Lanen.

Al met al een prima overwinning voor de Millse ploeg met de debuterende coach Claus Foederer op de bank. A.s. zondag speelt Juliana in Wanroij tegen het altijd lastig te bestrijden Constantia. In ieder geval geeft de seizoensouverture de Millse ploeg vertrouwen.

Wedstrijdstatistieken:
Juliana – EWC46 : 3-0 (1-0).
Aantal toeschouwers : 250.
Scheidsrechter: Schelsema uit Cuijk.

Scoreverloop:
15. Jelle Staal: 1-0.
47. Rens van Lanen: 2-0.
79. Rens van Lanen: 3-0.

Opstelling Juliana: Jasper Bergmans, Julien Cuppen, Guus Bastiaans, Jelle Albers(a), Berry van Krijl, Renzo de Man, Tom Heerbaart, Rens van Lanen, Jelle Staal(80.Sjoerd van Reijmersdal), Dave van Dommelen(82. Ruud Relou), Melvin de Klijn(84. Justin Jacops).

De benefietwedstrijd voor de Stamceldonorbank heeft ruim 12.000 euro opgeleverd. Maar liefst 1300 toeschouwers kwamen naar het sportpark van Juliana Mill om het initiatief van Dennis Verweijen te ondersteunen. 

Hieronder volgt het wedstrijdschema van Juliana 1 voor het seizoen 2018-2019. Het seizoen begint op 23 september 2018 met een uitwedstrijd tegen DSV, en zal ijs en weder dienende eindigen op 16 mei 2016 met een thuiswedstrijd tegen Heijen.

Juliana feliciteert

Clubgegevens

RKSV Juliana, Mill

RKSV Juliana is opgericht op 1 augustus 1919 en onderscheiden met de Koninklijke Erepenning tijdens het 75-jarige jubileum in 1994.

Adres sportpark:
Langenboomseweg 7
5451 JH Mill
0485-452139
Plan uw route
Postadres:
Molenstraat 6 
5451 BC Mill
06-36198697
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.