Wedstrijdverslagen

Juliana moeizaam langs De Zwaluw

ZWAJUL

Op een zeer warme 13 oktober mocht Juliana aantreden tegen De Zwaluw in Oeffelt. Op een zwaar veld was Juliana steeds de betere ploeg, toch kwam de overwinning moeizaam tot stand.

Van meet af aan probeerde Juliana vooruit te voetballen en druk te zetten op de tegenstander. Dit resulteerde al meteen in de eerste minuten tot enkele grote kansen, die echter niet verzilverd werden. In de beginfase probeerde De Zwaluw nog mee te voetballen, en verscheen ook een paar keer op de Millse helft. Bij één van deze momenten kwam De Zwaluw zowaar zelfs op voorsprong. De eerste kans werd nog onbenut gelaten, waardoor Juliana nog weg kon werken, dat ging echter niet goed. De bal kon aan de zijlijn weer worden opgepikt en zonder dat deze werd aangevallen weer ingedribbeld worden. Vervolgens werd net buiten de zestien Rinze Verhoeven aangespeeld die behoorlijk vrij kon uithalen. Zijn schot wipte na een klein stuitje net over de handschoen van de Juliana doelman in het net. Hierna nam Juliana nog steviger het heft in handen, maar de diverse goede kansen konden nit in een doelpunt worden omgezet. De Zwaluw ging dan ook met een voorsprong rusten.

In de tweede helft ging Juliana door met aanvallen en kansen onbenut laten, en bleef De Zwaluw vaak met kunst en vliegwerk en ook het nodige geluk overeind. Lange tijd leek het zo'n middag te worden waarbij de betere ploeg niet tot scoren komt. Uiteindelijk viel toch het doek voor De Zwaluw. In de 75e minuut kwam Justin Jacops goed door op rechts, zijn lage voorzet werd nog aangeraakt waardoor hij panklaar kwam te liggen voor Stan Peters. Deze bedacht zich geen moment en met een droog diagonaal schot zette hij de 1-1 op de borden. Juliana rook nu meer en bleef vol voor de overwinning gaan. Het had echter nog steeds de nodige kansen nodig om ook het tweede doelpunt te maken. In de 87e minuut was het opnieuw Stan Peters die een hoge voorzet van rechte het beste wist te taxeren. Hij kwam uitstekend voor zijn man en kopt de bal achter De Zwaluw doelman. Hierna begon De Zwaluw nog aan een wanhoopsoffensief, maar in het ultieme einde van de wedstrijd kon Justin Jacops nog een keer aan buitenspel ontsnappen. Na een lange rush schoof hij de bal keurig langs de doelman in het net voor de 3-1 eindstand.

Wedstrijdstatistieken:
De Zwaluw - Juliana 1-3 (1-0)
Scheidsrechter: Nouamani
Toeschouwers: 160

Doelpunten:
16' 1-0: Rinze Verhoeven
75' 1-1: Stan Peters
87' 1-2: Stan Peters
94' 1-3: Justin Jacops

Opstelling Juliana: Jasper Bergmans, Kevin van Casteren, Rens van den Hoven, Nicky van den Broek, Berry van Krijl (78' Julien Cuppen), Tom Heerbaart (46' Max Hermanussen), Justin Jacops, Tom Gerrits, Andy Veld (70' Vince van Reijmersdal), Jord Thijssen, Stan Peters

Deel pagina met

Juliana feliciteert

Clubgegevens

RKSV Juliana, Mill

RKSV Juliana is opgericht op 1 augustus 1919 en onderscheiden met de Koninklijke Erepenning tijdens het 75-jarige jubileum in 1994.

Adres sportpark:
Langenboomseweg 7
5451 JH Mill
0485-452139
Plan uw route
Postadres:
Molenstraat 6 
5451 BC Mill
06-36198697
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.