Als iedere seconde telt ...

Deze slogan werd veel gebruikt in het verleden, vandaag was een ambulance nodig op het sportpark en door misverstanden heeft het langer geduurd dan strikt noodzakelijk. Juliana heeft een protocol hiervoor en dat willen we hier nogmaals onder de aandacht brengen...

Tegenwoordig zal een melding richting 112 of de ambulancedienst heel vaak gebeuren met een mobiele telefoon. Het is echter zeer belangrijk dat ook in het gebouw gemeld wordt dat er een calamiteit is waarbij de ambulancedienst verwacht wordt. Juliana heeft namelijk een protocol hiervoor en dat willen we op deze manier onder de aandacht te brengen. Om te beginnen met het allerbelangrijkste is het niet verstandig om de ambulance naar Langenboormseweg 7 te sturen. Zowel bij de poort als op het pad van en naar het gebouw bevinden zich vaak veel mensen waaronder ook veel kinderen en daardoor kunnen er onveilige situaties ontstaan. Stuur de ambulance a.u.b. via de Weemhofweg zodat er zo min mogelijk onveilige situaties kunnen ontstaan. Voor de volledigheid volgt hier het protocol zoals dat ooit is opgesteld, in principe is de melder verantwoordelijk voor uitvoering hiervan.

Procedure wanneer een ambulance verwacht wordt:

  • Meldt ook in het gebouw dat er een ambulance op komst is.
  • Stuur iemand (liefst in opnvallende kleding) naar de ingang van de parkeerplaats om de ambulance naar de Weemhofweg door te sturen.
  • Stuur tevens iemand naar de poort aan de Weemhofweg om deze te openen.
  • Als de poort op slot zit is de sleutel aanwezig in de kantine of bij het beheer.
  • Als de ambulance arriveert stuur deze dan door naar de plek van ongeval.
  • Een ambulance zal in principe het veld niet oprijden maar zoekt een plek zo dicht mogelijk bij de patient.

De ambulancedienst is in principe op de hoogte van deze procedure. De kans is dan ook groot dat men direct naar de poort aan de Weemhofweg rijdt. Als de melder hiervan niet op de hoogte is dan kan er dus een situatie ontstaaan waardoor de ambulance onnodig rondjes gaat rijden.

Deel pagina met

Juliana feliciteert

Clubgegevens

RKSV Juliana, Mill

RKSV Juliana is opgericht op 1 augustus 1919 en onderscheiden met de Koninklijke Erepenning tijdens het 75-jarige jubileum in 1994.

Adres sportpark:
Langenboomseweg 7
5451 JH Mill
0485-452139
Plan uw route
Postadres:
Molenstraat 6 
5451 BC Mill
06-36198697
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.