Wedstrijdverslagen

Juliana ten onder in Haps

HAPJUL

Na de vele afgelastingen in de winterperiode moest Juliana op een kille donderdag avond in april onder een sfeervolle kaarsverlichting aantreden tegen koploper Hapse Boys.

Vooraf was duidelijk gewaarschuwd (en excuses gemaakt) voor de schaarse verlichting door Hapse Boys, dus dat mocht geen excuus zijn voor Juliana. In de eerste helft was het dat ook geenszins. Juliana ging voortvarend van start en wist in de 5e minuut het net al te vinden. Een voorzet van links kon door Camiel van Geenen in eerste instantie niet meer dan geschampt worden, waardoor de keeper de bal niet goed kon verwerken en een rebound weg moest geven. Deze rebound werd via de kluts tegen de lat gewerkt door Stein Jacops. De afvallende bal kwam opnieuw voor de voeten van Camiel van Geenen die geen moeite meer had om de 0-1 te scoren. Hierna bleef Juliana de weg naar voren zoeken, en kreeg het ook nog een aantal goede mogelijkheden waaruit echter niet gescoord werd. Hapse Boys kon hier niet meer tegenover stellen dan een paar mogelijkheden uit standaard situaties.

De tweede helft werd (bijna) een kopie van de heenwedstrijd in Mill. Vlak na rust kreeg Juliana eerst een reuzenkans op 0-2, die echter gemist werd. Voor Hapse Boys was dit het sein om meer druk naar voren te gaan zetten. Dit leverde meteen al succes op toen Joost van der Groes de bal links in de 16-meter de bal op kon pikken om de Juliana defensie heen kon lopen en eenvoudig af kon ronden. Juliana bleef hierna nadrukkelijk opbouwen, wat ze duur kwam te staan. Eerst werd de bal vanuit een achterbal nog binnen de 16 meter slecht verwerkt waarna opnieuw Joos van der Groes de bal op kon pikken en op komen stomen naar de 16 om met een droge schuiver in de onderhoek Hapse Boys op voorsprong te zetten. Eve later kon van der Groes zijn zuivere hattrick maken toen hij van even buiten de 16 de bal vanuit een vrije trap over de muur in de bovenhoek kon krullen. Binnen een kwartier had Haps orde op zaken gesteld en was de wedstrijd gespeeld.

Wedstrijdstatistieken:
Hapse Boys - Juliana Mill 3-1 (0-1)
Scheidsrechter: van Uden (Vorstenbosch)
Toeschouwers: 145

Doelpunten:
5' 0-1: Camiel van Geenen
48' 1-1: Joost van der Groes
51' 2-1: Joost van der Groes
59' 3-1: Joost van der Groes

Opstelling Juliana: Lars Kerkhof, Julien Cuppen, Berry van Krijl, Tom Gerrits, Rens van den Hoven (56' Ruud Relou), Tom Heerbaart, Stein Jacops, Gijs Wijdeven, Max Hermanussen (66' Kevin van Casteren), Justin Jacops 66' Jelle Staal), Camiel van Geenen

Deel pagina met

Juliana feliciteert

Clubgegevens

RKSV Juliana, Mill

RKSV Juliana is opgericht op 1 augustus 1919 en onderscheiden met de Koninklijke Erepenning tijdens het 75-jarige jubileum in 1994.

Adres sportpark:
Langenboomseweg 7
5451 JH Mill
0485-452139
Plan uw route
Postadres:
Molenstraat 6 
5451 BC Mill
06-36198697
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.