Gerard Moors

Gerard Moors “Een leven lang supporter”

Ongeveer 65 jaar geleden kwam Gerard voor het eerst bij Juliana. Op 5 jarige leeftijd ging hij in de weekenden al naar het sportpark om daar naar de wedstrijden te kijken van de verschillende Juliana teams, en in het bijzonder Juliana 1. In de 65 jaar die daarop volgden, is hij eigenlijk nooit meer weggegaan en zijn er weinig wedstrijden geweest van het eerste die Gerard niet heeft meegemaakt. Zowel hoogte- als dieptepunten, Gerard was er altijd bij.

Op een gegeven moment kwam hij op een leeftijd dat hij zelf mocht gaan voetballen en heeft er destijds voor gekozen om te gaan keepen. Tot zijn 16e heeft hij in de goal gestaan van verschillende jeugdelftallen en werd hij omschreven als echte showkeeper. De overstap naar de senioren heeft hij destijds niet gemaakt, maar is in de jaren die volgden de verrichtingen van Juliana 1 als trouwe supporter nauwlettend blijven volgen. Familiefeestjes op zondag werden overgeslagen, want een wedstrijd van Juliana 1 kon hij niet missen. Zelfs al zou de koningin op bezoek komen, dan nog gaat Juliana voor, aldus Gerard.

In de jaren dat hij samen met zijn broer Leo het garagebedrijf had waren ze ook een hele goede sponsor van Juliana en werd het pand aan de Schoolstraat ook gebruikt voor aanmoedigingsspreuken en felicitatieberichten. Zo had Gerard destijds toen Juliana kon promoveren vanuit de zesde klasse de hele showroom volgehangen met de boodschap “Juliana gefeliciteerd met de promotie”. De wedstrijd moest echter nog gespeeld worden en deze werd helaas verloren. De week daarop werd gelukkig gewonnen waardoor de promotie alsnog doorging.

Het voorgaande is een sprekend voorbeeld van Gerard zijn positivisme, enthousiasme en betrokkenheid. Enkele jaren later zou Gerard voor de loterij voor de overgang van het oude naar het nieuwe sportpark zelfs een nieuwe fiat beschikbaar stellen om Juliana financieel op weg te helpen.

Toen de Fiat garage zo’n 15 jaar geleden werd verkocht, kreeg Gerard wat meer vrije tijd en werd hij ook actiever als vrijwilliger bij Juliana. Zo trad hij destijds toe tot de seniorencommissie waar hij verantwoordelijk werd voor het regelen van de scheidsrechterszaken bij Juliana. Een lastige taak, aangezien Juliana structureel te maken heeft met een tekort aan scheidsrechters. Het was dan ook iedere week weer een lastige puzzel voor Gerard om aan iedere wedstrijd een juiste scheidsrechter toe te wijzen. Toch kreeg hij het de afgelopen 15 jaar ieder weekend weer voor elkaar om alles goed te regelen. En dat was meestal te danken aan Gerard zijn overtuigingskracht, persoonlijkheid en netwerk in Mill. Je hoorde de scheidsrechters vaak zeggen “omdat jij het vraagt Gerard, wil ik het wel doen” en dat is denk ik veelzeggend.

Naast zijn werk als scheidsrechters coördinator, verrichtte Gerard nog allerlei andere hand- en spandiensten voor Juliana. Zo had hij regelmatig zondagdienst, wat inhoudt dat je op die dag gastheer bent bij Juliana en de tegenstanders + scheidsrechters ontvangt op het sportpark en begeleid. Dat deed Gerard altijd perfect. Met zijn open uitstraling en positieve persoonlijkheid was hij altijd het perfecte visitekaartje voor Juliana.
Al zijn inzet voor Juliana heeft er afgelopen ledenvergadering toe geleid dat hij door de leden is verkozen tot vrijwilliger van het jaar. Een onderscheiding die hij absoluut verdiende en waar hij terecht trots op was.

Naast de zondagdienst is Gerard ook enkele jaren chauffeur geweest van de busjes die Juliana 1 naar de uitwedstrijden bracht. Tijdens die ritten was het altijd een vrolijke bedoening in de bus van Gerard. Tegenstanders, de opstelling, trainers, alles werd met de nodige humor door Gerard geanalyseerd. Prachtig vond hij dat, betrokken zijn bij Juliana 1 en het persoonlijke contact met spelers en begeleiding. Daarbij was Gerard zoals gezegd zeer betrokken bij het team.

Op de woensdag werd er al bij Piet Schraven geïnformeerd hoe de velden er op zondag bij zouden liggen. Ook werden spelers met een lichte blessure gebeld door Gerard om te vragen hoe het ervoor stond en of ze op de zondag in staat zouden zijn om te spelen. Zo heb ik zelf Gerard ook regelmatig aan de telefoon gehad wanneer ik weer eens geblesseerd was of hij belde zomaar om eens bij te praten over het reilen en zeilen binnen het team en de vereniging.

Ik kan dan ook wel stellen dat ik door het contact van de afgelopen jaren een hele goede band met Gerard heb opgebouwd. Hij was altijd zeer positief en keek altijd vol enthousiasme naar de toekomst. Door zijn positivisme, optimisme en prettige persoonlijkheid was Gerard binnen de selectie een zeer gewaardeerd persoon die we bijzonder zullen gaan missen.

Daarnaast was hij erop gebrand dat er gepresteerd werd. In de seizoenen dat we bovenin meedraaiden in de competitie stelde Gerard het team vaak iets in het vooruitzicht wanneer ze iets zouden bereiken. Zo nam hij ons allemaal mee uit eten als we in de top 3 zouden eindigen. Dat seizoen werden we tweede en organiseerde Gerard een diner voor de gehele selectie. Een prachtige avond die door iedereen bijzonder werd gewaardeerd. Dit alles illustreert de betrokkenheid en het enthousiasme van Gerard bij Juliana 1.

Naast zijn voorliefde voor Juliana 1 is Gerard de laatste jaren ook steeds meer een liefhebber van het jeugdvoetbal geworden. Naast de zondagen was Gerard ook steeds meer op de zaterdagen bij Juliana te vinden. Ook daar zijn er teams waar hij vaste supporter van is geworden en zodoende geen enkele uit of thuiswedstrijd van mistte. En ook daar was hij ontzettend positief en betrokken. Veelzeggend is dat de spelers van die elftallen allemaal met Gerard wegliepen en hij, wanneer er een prijs werd gewonnen, degene was die de prijs aan de spelers ging overhandigen. Ook bij de jeugdafdeling waar Gerard de laatste jaren een zeer graag geziene gast is geworden zullen ze hem enorm gaan missen.

Maar waar we Gerard misschien nog wel het meeste gaan missen is in de kantine. Zowel op de donderdag avonden waar hij regelmatig te vinden was met een vaste groep supporters als op de zondagen zullen we Gerard gaan missen. Op de donderdagen werd er vooruitgeblikt op de komende wedstrijd en werd de spelers nog wat moed ingepraat door Gerard en op de zondagen werd de wedstrijd vaak nog tot in de late uurtjes geanalyseerd. Altijd op een positieve manier, maar ook kritisch wanneer dat nodig was, echter nooit op een vervelende manier.

Het is wel duidelijk dat we een trouwe supporter, goede vrijwilliger, maar bovenal een bijzonder aardig mens hebben verloren bij Juliana. Gerard ik ga je missen, de selectie gaat je missen, de jeugdafdeling gaat je missen, de scheidsrechters gaan je missen, de hele vereniging gaat je missen!

 

 

Deel pagina met

Juliana feliciteert

Clubgegevens

RKSV Juliana, Mill

RKSV Juliana is opgericht op 1 augustus 1919 en onderscheiden met de Koninklijke Erepenning tijdens het 75-jarige jubileum in 1994.

Adres sportpark:
Langenboomseweg 7
5451 JH Mill
0485-452139
Plan uw route
Postadres:
Molenstraat 6 
5451 BC Mill
06-36198697
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.