Wedstrijdverslagen

Winst voor Juliana in Zeeland

FESJUL

Regen had dit seizoen al een paar keer roet in het eten gegooid voor Juliana, en ook voor vandaag was er veel regen voorspeld. De wedstrijd in Zeeland kon toch gewoon doorgang vinden, en dit keer pakte dat goed uit voor Juliana.

Behalve Juliana kende ook Festilent een magere seizoen start. De laatste wedstrijden echter was Festilent weer in betere doen en had dan ook een paar klinkende overwinningen neergezet. Juliana was er veel aan gelegen om deze reeks tot een einde te brengen om zo nog zicht te kunnen houden op de middenmoot. Beide ploegen speelden dan ook om te winnen. In de eerste helft was het echter vooral Juliana wat de klok sloeg. Binnen de 10 minuten was het Stein Jacops die vanaf rechts naar binnen sneed, en de bal keihard op de buitenkant van de paal schoot. Even later kon ook Camiel van Geenen van net buiten de zestien aanleggen, zijn schot werd echter stijlvol door de Zeelandse doelman tot corner verwerkt. Het spel golfde op en neer, de Juliana defensie stond echter goed, waardoor er geen kansen werden weggegeven. 10 minuten voor rust werd Juliana opnieuw gevaarlijk, Justin Jacops kwam echter net een teenlengte tekort om succesvol te zijn, en gleed de bal over het Zeelandse doel.

In de tweede helft trok Juliana het spel meer en meer naar zich toe, en werd het ook een aantal keren gevaarlijk, een doelpunt leverde dit echter nog niet meteen op. Festilent op haar beurt bleef ook aanvallend denken, maar stuitte telkens op de solide Juliana defensie. Tekenend voor de wedstrijd was dat het enige doelpunt van de wedstrijd vanaf de strafschopstip moest komen. Een combinatie door het midden tussen Syb Daverveld en Camiel van Geenen, bracht laatstgenoemde binnen de beruchte lijnen met de 1-0 op de schoen. Voordat hij echter uit kon halen werd hij ten val gebracht en wees de scheidsrechter terecht naar de elf meter stip. Berry van Krijl bleef koelbloedig en scoorde de 0-1. Hierna ging Festilent wat opportunistischer voetballen en dit zorgde nog voor enkele hachelijke momenten voor het Juliana doel. Jasper Bergmans hield echter zijn doel schoon en zo konden de 3 punten mee terug naar Mill, Juliana heeft nu weer aansluiting met de middenmoot.

Wedstrijdstatistieken:
Festilent - Juliana 0-1 (0-0)
Scheidsrechter: Meier (Reek)
Toeschouwers: 125

Doelpunten:
85' 0-1: Berry van Krijl (pen)

Opstelling Juliana: Jasper Bergmans, Rens van den Hoven (45' Ruud Relou), Julien Cuppen, Berry van Krijl, Tom Heerbaart, Tom Gerrits, Stein Jacops (54' Syb Daverveld), Camiel van Geenen, Justin Jacops, Gijs Wijdeven, Max Hermanussen.

Deel pagina met

Juliana feliciteert

Clubgegevens

RKSV Juliana, Mill

RKSV Juliana is opgericht op 1 augustus 1919 en onderscheiden met de Koninklijke Erepenning tijdens het 75-jarige jubileum in 1994.

Adres sportpark:
Langenboomseweg 7
5451 JH Mill
0485-452139
Plan uw route
Postadres:
Molenstraat 6 
5451 BC Mill
06-36198697
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.