Wedstrijdverslagen

Juliana wint in Ottersum

ACHJUL

Juliana moest in Ottersum aantreden onder een stralende zon, maar met een snijdend koude oosten wind. De gevoelstemperatuur lag dan ook rond het vriespunt maar dat deerde Juliana niet.

De eerste helft werd vooral gekenmerkt door twee hardwerkende ploegen die wel wilden voetballen, maar veel onnodig balverlies leden. De koude wind en het hobbelige veld waren hier mede debet aan. Beide ploegen kregen in de eerste helft, behalve een handvol mogelijkheden één grote kans. Eerst was het Juliana dat na ongeveer een kwartier spelen over de rechterkant Stein Jacops diep zag gaan. Hij kreeg net binnen de zestien de bal goed aangespeeld en met zijn aanname zette hij zichzelf even rechts van het doel vrij voor de keeper. Hij schoot de bal wel hard langs de keeper maar ook in het zijnet. Zo'n 10 minuten later aan de andere kant een bijna identieke situatie. De bal verdween hier echter via de buitenkant van de paal achter, waarna beide ploegen met 0-0 de kleedkamers opzochten.

In het begin van de tweede helft was Juliana de meest oplettende ploeg. Na ruim een minuut spelen werd Justin Jacops over links diepgestuurd. Hij kwam daarop oog in oog met de Achates doelman, waar hij laatsgenoemde met een boogbal probeerde te verschalken. In eerste instantie belandde de bal op de verre paal waarna hij, ongelukkigerwijs voor Achates door een verdediger in combinatie met de doelman over de lijn verdween en Juliana op voorsprong kwam. Hierna probeerde Achates wat meer naar voren te gaan voetballen, maar deed dit vooral middels hoge ballen in het centrum van de Juliana defensie. Deze kon daardoor wel af en toe onrustig toch eenvoudig op de been blijven. Zodra de mogelijkheid zich voordeed zocht ook Juliana de aanval, zo'n 15 minuten voor tijd gooide Juliana de wedstrijd op slot toen na een combinatie over Rechts Justin Jacops zijn neef Steinn Jacops vrij voor open doel zette. Deze kon vervolgens eenvoudig de 2-0 aantekenen. Hierna was de wedstrijd gespeeld en kon Juliana na een aantal ongelukkige nederlaag eindelijk weer 3 punten bijschrijven.

Wedstrijdstatistieken:
Achates - Juliana Mill 0-2 (0-0)
Scheidsrechter: van Straaten
Toeschouwers: 110

Doelpunten:
47' 0-1: Justin Jacops
74' 0-2: Stein Jacops

Opstelling Juliana: Jasper Bergmans, Tom Gerrits (78' Kevin van Casteren), Berry van Krijl, Julien Cuppen, Tom Heerbaart, Ruud Relou, Camiel van Geenen (55' Rens van den Hoven), Max Hermanussen, Justin Jacops, Stein Jacops (82' Vince van Reijmersdal), Gijs Wijdeven

Deel pagina met

Juliana feliciteert

Clubgegevens

RKSV Juliana, Mill

RKSV Juliana is opgericht op 1 augustus 1919 en onderscheiden met de Koninklijke Erepenning tijdens het 75-jarige jubileum in 1994.

Adres sportpark:
Langenboomseweg 7
5451 JH Mill
0485-452139
Plan uw route
Postadres:
Molenstraat 6 
5451 BC Mill
06-36198697
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.