Wil(ly) Roefs

Vol ongeloof namen wij, leden en bestuur van voetbalclub Juliana Mill kennis van het plotselinge overlijden van Wil. Een binnen onze gehele vereniging , maar in het bijzonder bij onze selectie elftallen, zeer gewaardeerde vrijwilliger, als functionaris, maar bovenal als mens. Woorden schoten ons te kort, ons “blauwwitte” hart stond even helemaal stil. Diverse malen hebben we deze week de oprijlaan afgetuurd, of Wil toch niet richting clubgebouw kwam aanfietsen, donderdag in de bestuurskamer het drankje voor de trainers en het overige kader kwam verzorgen, daarna nog gezellig even aan de bar bijkletsen over alles wat ons zoal bezig hield, zoals je familie; met name zijn dochters, schoonzonen en kleinkinderen daar wilde hij graag over vertellen. Als we dinsdags een bespreking of overleg hadden of wilden plannen, dan zei Wil altijd, “ik ben verhinderd”, of “niet te vroeg, want ik ga eerst even op mijn kleinkinderen passen”, daar genoot hij enorm van. Zijn werk als conciërge op Basisschool De LenS, daarvoor De Leeuwerik, de leerkrachten, de leerlingen, ze passeerden regelmatig de revue. Allerhande gebeurtenissen in Mill zelf, de dingen van alledag, het waren gewillige, prettige gespreksonderwerpen, meestal onder het genot van een lekker pilsje. Maar u zult begrijpen, ook aan de tap ging het meestal over voetballen; Ajax, Feijenoord, PSV, NEC, Eredivisie, Champions League, UEFA, FIFA, Matchfixing, scheidsrechters, maar uiteraard vooral ook over ons Juliana, Willy zijn Juliana.

Wil is op zijn 10e zo ongeveer begonnen met voetballen bij onze club, toendertijd nog gevestigd aan de Wanroijseweg. Tot en met de A heeft hij alle leeftijdscategorieën doorlopen. Door allerhande blessures besloot hij de overstap naar de senioren nog niet te maken. Op zijn 26e begon hij weer als actief voetballer in Juliana 5. Knie- en rugklachten noopten hem er toe, om zijn voetbalschoenen op een te jonge leeftijd aan de wilgen te moeten hangen. Hij wilde echter graag bij het voetballen betrokken blijven en wierp zich op als de nieuwe leider van Juliana 5. Dit bleef hij vervolgens doen, totdat zijn vrienden het veldvoetbal inruilden voor het zaalvoetbal bij Houtimport V.d. Hoogenhoff. Wil heeft zo’n 10 jaar als scheidsrechter voor dit team gefunctioneerd. De betrokkenheid met Juliana ging echter niet verloren. Het was namelijk in die tijd, dat Willy met zijn vrienden, Peter v.d. Hoogenhoff, Wim de Groot, Jan v.d. Broek en Jan Theunissen wekelijks de verrichtingen van Juliana 1 gingen aanschouwen, uit- en thuiswedstrijden wel te verstaan. Ruim 20 jaren zijn ze onze hoofdmacht blijven steunen, in goede en slechte tijden, maar vooral ook tijdens de spreekwoordelijke 3e helft, dat hoorde er uiteraard ook bij, het pilsje, het sigaretje en het met Jan en alleman “ouwehoeren” over van alles en nog wat, maar zeker ook over voetballen, vaak erg lang, maar ook zeer gezellig.

 In de zomer van 2010 gaf onze toenmalige Coördinator van de selectie elftallen, Tonnie Theunissen te kennen, dat hij deze werkzaamheden bij onze club zou gaan beëindigen. Destijds was Theo Slaats als bestuurslid Seniorenzaken, belast met de zoektocht naar een geschikte opvolger. Binnen afzienbare tijd had hij Willy bereid gevonden om deze functie bij Juliana Mill op zich te nemen. Met ingang van het seizoen 2010-2011 vulde hij deze functie met verve en toewijding in. Hij wist op zijn rustige en sociale wijze alle betrokkenen te binden en gemotiveerd te krijgen om de gestelde doelen te kunnen bereiken en op deze manier dus zoveel mogelijk mensen te kunnen laten genieten van de mooie voetbalsport. Iedereen vond een luisterend oor bij Wil, trainers, leiders, spelers, bestuur, leden en supporters. Hierbij verloor hij echter nooit uit het oog, welke afspraken we met zijn allen hadden gemaakt. Wil is, mag ik, na bijna 5 jaren intensieve samenwerking, denk ik wel stellen je ideale collega, zo een, die eenieder zich zou wensen. Ik kan me in deze periode in ieder geval niet heugen, dat we ook maar een keer een echt meningsverschil of verschil van inzicht omtrent het reilen en zeilen van onze selectie elftallen hebben gehad.

Zondag na de wedstrijd tegen Herpinia, hadden we al weer plannen gemaakt, hoe we de komende weken de samenstelling van onze selecties voor het komende seizoen zouden gaan invullen. Je genoot het gehele seizoen al intens van de goede resultaten van Juliana 2 en 3, maar natuurlijk het meest van onze vaandeldrager, momenteel nog steeds koploper in de 4e klasse. Helaas mag jij niet meer meemaken hoe dit zal eindigen, of zou daarboven misschien toch een skybox of tribune zijn, waar jij vanaf een VIP-plaats de verrichtingen van onze jongens kunt blijven volgen. Wil, spijtig, dat aan de prettige samenwerking met vele Juliana vrienden, op veel te jonge leeftijd, een abrupt einde is gekomen. De mooie woorden van de rouwkaart zijn naast die voor je familie, hier echter ook voor onze voetbalvereniging Juliana Mill, meer dan van toepassing; “midden in het leven, het verenigingsleven, veel te vroeg, maar heel dankbaar voor wat je ons aller Juliana, ook hebt gegeven”. Wil, de woorden aan de bar, zondagavond jl., zo kort voor half zeven, hebben achteraf gezien wel een heel symbolische waarde gekregen. We stonden namelijk op het punt om zo langzamerhand huiswaarts te gaan, maar jij hield ons nog even langer in de kantine door te stellen : “jongens, nog niet naar huis, we nemen er nog eentje, de laatste is van mij”.

Vanaf deze plaats wensen we de gehele familie, zijn vrienden, collega’s en kennissen de aankomende tijd heel veel sterkte toe met het verwerken van dit enorme verlies.

Willy bedankt; wij zullen je gaan missen bij Juliana Mill.

Deel pagina met

Juliana feliciteert

Clubgegevens

RKSV Juliana, Mill

RKSV Juliana is opgericht op 1 augustus 1919 en onderscheiden met de Koninklijke Erepenning tijdens het 75-jarige jubileum in 1994.

Adres sportpark:
Langenboomseweg 7
5451 JH Mill
0485-452139
Plan uw route
Postadres:
Molenstraat 6 
5451 BC Mill
06-36198697
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.