Wedstrijdverslagen

Juliana ten onder tegen DSV

DSVJUL

Na het vrije carnavalsweekend moest Juliana aantreden in Sint Anthonis tegen DSV. Wat begon als een zeer open en aantrekkelijke wedstrijd eindigde voor Juliana uiteindelijk in een domper.

Meteen vanaf de aftrap lieten beide ploegen zien dat ze deze middag aanvallend voetbal wilden laten zien. In de eerste 10 minuten vielen er dan ook zoveel kansen te noteren dat er zo maar 2-2 op de borden had kunnen staan. De grootste kans was wel voor Juliana, een inzet van dichtbij, waarbij de keeper al geslagen was ging echter via de lat over het doel. Na tien minuten was de stand echter nog steeds 0-0. De 1-0 werd echter na 12 minuten gescoord uit een dood spelmoment. Een meter of tien buiten de zestien werd een volledig onnodig een vrije trap weg gegeven. Deze werd vervolgens keurig over het tweemansmuurtje in de korte hoek gekruld. De Juliana doelman die opgesteld stond bij de verre paal kwam vervolgens te laat om het onheil te kunnen keren. In het restant van de eerste helft bleef het kansen regenen, waar beide ploegen niet uit konden scoren. Ook het tweede doelpunt van de middag viel uit een vrije trap te noteren. Vanuit de middencirkel werd een bal over de Juliana defensie gespeeld, en daar was het DSV spits Stijn van den Broek die het meest attent was en de bal binnen kon werken.

In de tweede helft zocht Juliana nadrukkelijk de aanval en wist DSV terug te dringen op eigen helft. DSV bleef echter zeer gevaarlijk in de omschakeling. Zo werd in de 67e minuut tijdens het uitverdedigen de enkele minuten eerder ingevallen Maik Veld afgetroefd aan de zijlijn. Voordat de DSV aanvaller er echter met de bal vandoor kon gaan werd deze in een reactie door eerdergenoemde gehaakt. Dit werd door de scheidsrechter gezien als natrappen en zodoende kon Maik Veld weer inrukken. Dit was voor Juliana echter het sein om er een tandje bij te doen. Even later werd dan ook Syb Daverveld diep gestuurd aan de linkerkant van het veld, na eerste één man uitgekapt te hebben, werd hij binnen de beruchte lijnen onderuit gehaald. De vervolgens toegekende stradschop werd benut door Berry van Krijl. Juliana bleef hierna de aanval zoeken, het doelpunt viel echter aan de andere kant. In de 81e minuut kreeg een DSV aanvaller bij het uitverdedigen de bal tegen zijn hand geschoten. De bal kwam daardoor achter de Juliana defensie terecht en met een messcherpe counter wist DSV de 3-1 aan te tekenen. Ondanks deze tegenslag bleef Juliana de aanval zoeken, in de laatste 3 minuten wist DSV echter nog tweemaal te counteren om zo de 5-1 eindstand te bewerkstelligen.

Wedstrijdstatistieken:
DSV - Juliana 5-1 (2-0)
Scheidsrechter: Keijsers
Toeschouwers: 80

Doelpuntenmakers:
12' 1-0: Laurens Willems
38' 2-0: Stijn van den Broek
71' 2-1: Berry van Krijl (pen)
81' 3-1: Stijn van den Broek
89' 4-1: Stijn van den Broek
90' 5-1: Sjors Cornelissen

Opstelling Juliana: Sven Jacobs, Dirk Kremers (60' Maik Veld), Guus Bastiaans, Julien Cuppen, Berry van Krijl, Tom Heerbaart (26' Roel Janssen), Syb Daverveld, Tom Gerrits, Ruud Relou (46' Jelle Staal), Camiel van Geenen, Justin Jacops.

Deel pagina met

Juliana feliciteert

Clubgegevens

RKSV Juliana, Mill

RKSV Juliana is opgericht op 1 augustus 1919 en onderscheiden met de Koninklijke Erepenning tijdens het 75-jarige jubileum in 1994.

Adres sportpark:
Langenboomseweg 7
5451 JH Mill
0485-452139
Plan uw route
Postadres:
Molenstraat 6 
5451 BC Mill
06-36198697
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.