Ingo en Peter winnen 12e Juliana quiz

kwis2017

Na een eenmalig uitstapje naar Januari in het begin van dit jaar, is de inmiddels traditionele Juliana kwis teruggekeerd naar de laatste donderdag voor Kerst. Ook deze 12e editie verliep weer als vanouds spannend!

 Met dank aan het organiserend commité, dat met deze 12e editie afscheid neemt van de quiz, begonnen even na achten 32 koppels aan de strijd. Op de kortste dag, en dus ook de langste avond van het jaar, werd de kennis van het voetbal in het algemeen en Juliana in het bijzonder getest. De quiz wordt gespeeld volgens het afvalprincipe en elke ronde wordt dus het aantal deelnemers gehalveerd, om uiteindelijk in de finale 2 koppels over te houden.

Aan de eerste en tweede ronde doen alle 32 koppels mee, ze krijgen eerste 20 meerkeuze vragen voorgelegd en vervolgens moet er een antwoord gegeven worden op een 15-tal foto vragen. Nadat de balans werd opgemaakt bleek de schifting te liggen bij 23 goed beantwoordde vragen, en moesten er 4 koppels een barrage in om te bepalen welke 3 door mochten naar de 3e ronde. Alle van de vooraf als favoriet aangemerkte koppels bereikten hier de 2e ronde.

Na een korte pauze ging de 3e ronde van start, Dat de koppels zeer aan elkaar gewaagd waren blijkt wel uit het feit dat de hoogst eindigende koppels slechts 4 punten meer wisten te scoren dan de laagst eindigenden. Dit keer was er geen barrage nodig omdat er precies 8 koppels minstens 13 van de 16 vragen goed wisten te beantwoordden, ondanks de hoge moeilijkheidsgraad ingebouwd door de organisatie. Opmerkelijk was ook dat in deze ronde Julian Schoenaker en Lars Kerkhof net buiten de boot vielen, terwijl ze in de eerste ronde nog het hoogste puntenaantal hadden weten te scoren. Ook moesten in deze ronde enkele favoriete koppels het onderspit delven.

In de kwartfinale namen 8 koppels het weer tegen elkaar op, in deze ronde waren Koos Lamers en Jimmy Hendriks op hun sterkst, zij wisten dan ook als enigen 6 van de 8 vragen goed te beantwoorden en namen daarmee duidelijk afstand van de rest. Ook in deze ronde moest er weer een koppel met een eerdere winnaar het strijdtoneel verlaten en bleven er nog 4 koppels over die de halve finale gingen spelen. De samenstelling van deze halve finale gaf wel aan dat de organisatie weer een puike job heeft afgeleverd, omdat de deelnemers uit de diverse leeftijdcategorien binnen Juliana kwamen.

In de halve finale werd wel een duidelijke schifting gemaakt. De twee eerste koppels (Ingo Rigters/Peter v/d Hoogenhoff en Hans Weren/Wim Bens) wisten duidelijk meer vragen goed te bantwoordden dan de koppels Koos Lamers/Jimmy Hendriks en Andy Veld/Thijssen. Beide laatste koppels wisten 3 vragen goed te beantwoordden en eindigden daarme beiden op een eervolle gedeelde 3e plaats.

De finale van de Juliana Quiz 2017 bestond zoals gebruikelijk weer uit twee delen, waarbij de beide koppels eerst om en om een aantal gestelde vragen moeten beantwoordden waarbij Ingo en Peter al een 6-1 voorsprong namen. Als laatste wordt er dan nog een open vraag gesteld waarbij meerdere punten te scoren zijn en er dus nog vanalles mogelijk is. Na de nodige denktijd wisten Ingo en Peter echter ook hier de meeste juiste antwoorden op te hoesten en werden daarmee de terechte winnaars van de kwis.

Na de huldiging van de winnaars was er ook nog een woordje van dank aan de organisatie, die met de 12e editie aan hebben gegeven om het stokje over te willen dragen. Inmiddels zijn er ook al kandidaten bekend die het stokje over gaan nemen, er komt dus zeker een 13e editie.

Deel pagina met

Juliana feliciteert

Clubgegevens

RKSV Juliana, Mill

RKSV Juliana is opgericht op 1 augustus 1919 en onderscheiden met de Koninklijke Erepenning tijdens het 75-jarige jubileum in 1994.

Adres sportpark:
Langenboomseweg 7
5451 JH Mill
0485-452139
Plan uw route
Postadres:
Molenstraat 6 
5451 BC Mill
06-36198697
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.