Wedstrijdverslagen

Juliana kraakt Herpinia

julher1718

Herpinia kwam zondag naar Mill met slechts vier doelpunten tegen in acht gespeelde wedstrijden. Vooraf leek de opgave om een goed resultaat neer te zetten dan ook niet eenvoudig.

Deze veronderstelling leek alleen maar te worden bevestigd toen na slechts 3 minuten spelen de Juliana doelman al een bal van de voet van de Herpinia spits moest plukken, die na een tovallige kaats pardoes voor zijn voet was gevallen. Herpinia kon deze goede start slechts 10 minuten een vervolg geven. Het was echter Juliana wat uit het niets op voorsprong kwam. Goed doorzetten op rechts van Justin Jacops, bracht na een goede voorzet, Jelle Staal vrij voor de keeper. Deze wist wel raad met de buitenkans en uite niets stond zo maar de 1-0 op het scorebord. 3 minuten later eiste dezelfde Jelle Staal een negatieve hoofdrol op, nadat hij onnodig doorging op de Herpinia defensie en door de scheidsrechter de rode kaart werd getoond. In het vervolg van de eerste helft bleef Juliana echter eenvoudig op de been, en in plaats van een gelijkmaker was het Juliana wat op een 2-0 voorsprong kwam. Het was Tom Heerbaart die na goed doorzetten op het middenveld Camiel van Geenen in stelling bracht, die op zijn beurt met een hard ingechoten bal de 2-0 op de borden wist te brengen. Vlak voor rust valt ook aan Herpinia kant een rode kaart als na een onschuldig ogende duwpartij de linksback van Herpinia naar de catacomben wordt gestuurd.

Door deze rode kaart verloopt de tweede helft weer meer gelijkwaardig, waar vooral Juliana van profiteert. In de 52e minuut van de wedstrijd is het Tom Gerrits die van achteruit Justin Jacops vrij voor de keeper weet te zetten. Op zijn beurt weet Justin met een subtiel lobje de keeper te verschalken en de 3-0 aan te tekenen. Hierna laat Juliana het initiatief aan Herpinia, om vooral in de omschakeling de gevaarlijkste ploeg te blijven. Een kwartier later is het dan ook dezelfde Justin Jacops die na goed doorzetten van Camiel van Geenen de 4-0 aan weet te tekenen. Een kwartier voor tijd is het verzet van Herpinia helemaal gebroken als de ook de tweede rode kaart valt. Hierna krijgt Juliana meerdere mogelijkheden om de score uit te breiden, echter alleen Tom Gerrits weet nog het net te vinden nadat Justin Jacops niet zelfzuchtig hem in stelling bracht.

Wedstrijdstatistieken:
Juliana - Herpinia 5-0 (2-0),
Schedisrechter: Lenssen (Holthees)
Toeschouwers: 100

OPstelling Juliana: Sven Jacobs, Julien Cuppen, Guus Bastiaans, Tom Gerrits, Berry van Krijl, Tom Heerbaart (76' Dirk Kremers), Syb Daverveld (60' Ruud Relou), Roel Janssen, Jelle Staal, Camiel van Geenen, Justin Jacops.

Deel pagina met

Juliana feliciteert

Clubgegevens

RKSV Juliana, Mill

RKSV Juliana is opgericht op 1 augustus 1919 en onderscheiden met de Koninklijke Erepenning tijdens het 75-jarige jubileum in 1994.

Adres sportpark:
Langenboomseweg 7
5451 JH Mill
0485-452139
Plan uw route
Postadres:
Molenstraat 6 
5451 BC Mill
06-36198697
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.