Wedstrijdverslagen

Juliana kijkt weer naar boven

JULULY

Lang was het onzeker of de wedstrijd tegen Ulysses wel doorgang kon vinden. Uiteindelijk was het lang genoeg droog om het veld speelklaar te maken en dat viel voor Juliana de goede kant op.

Juliana kwam al heel snel in de wedstrijd op voorsprong. Binnen 3 minuten was het al 1-0 toen Jelle Staal kon profiteren nadat de keeper van Ulysses een bal niet onder controle wist te krijgen. Een bal die in eerste instantie op niets leek werd zomaar tot doelpunt gepromoveerd na matig ingrijpen van de Ulysses doelpunt. Ulysses door de vroege achterstand gedwongen tot een openingsoffensief had hier niet direct een antwoord op. Na ruim een kwartier dacht men echter te kunnen profiteren van misschien wel het enige foutje van de scheidsrechter van dienst. Een afgeslagen corner leidde tot een snelle uitval van de linkerspits van Ulysses die in een sprint met Guus Bastiaans laatstgenoemde op de hakken trapte, en in het vervolg zijn spits in stelling kon brengen. In de daaropvolgende 1 op 1 situatie kon Juliana doelman Sven Jacobs op sublieme wijze redding brengen. In het vervolg van de eerste helft was het vooral Juliana dat hardwerkend en soms met zeer goed voetbal de wedstrijd naar zich toe trok, maar vergat te scoren.

Meteen na rust opende Ulysses een stortvloed van aanvallen op het Juliana doel om proberen de gelijkmaker te forceren. Op de enige grote kans van Ulysses had Sven Jacobs de ultieme redding door een van dichtbij ingeschoten bal klemvast te pakken. Na 10 minuten in de tweede helft trok Juliana het spel weer naar zich toe, maar zowel Syb Davervald als Tom Gerrits konden de geboden kansen niet verzilveren. Ook Camiel van Geenen strandde op de Ulysses doelman nadat hij goed werd bediend door Dirk Kremers. Dezelfde Dirk Kremers zorgde indirect toch voor de beslissing, met een ultieme inspanning om een bal binnen te houden wist hij meteen de net daarvoor ingevallen Ruud Relou te bedienen op de linkerflank. Deze wist door naar binnen te draaien 2 Ulysses verdedigers in de luren te leggen en zich zodoende vrij te spelen op de rand van de zestien. Met een snoeiharde diagonale uithaal liet hij de bal via de keeper en de onderkant lat in de verre hoek verdwijnen en zo de 2-0 voor Juliana op het bord te zetten. Hierna was het verzet van Ulysses gebroken en kon Juliana de ene na de andere aanval in de richting van het Ulysses doel ontplooien. Gescoord werd er echter niet meer.

Wedstrijdstatistieken:
Juliana - Ulysses 2-0 (1-0)
Scheidsrechter: van Haren (Overloon)
Toeschouwers: 100
Doelpunten:
3': 1-0 Jelle Staal
80': 2-0 Ruud Relou

Opstelling Juliana: Sven Jacobs, Julien Cuppen, Guus Bastiaans, Dirk Kremers, Berry van Krijl, Tom Heerbaart, Syb Daverveld, Tom Gerrits, Jelle Staal, Camiel van Geenen (86' Jord Thijssen), Justin Jacops (65' Ruud Relou).

Deel pagina met

Juliana feliciteert

Clubgegevens

RKSV Juliana, Mill

RKSV Juliana is opgericht op 1 augustus 1919 en onderscheiden met de Koninklijke Erepenning tijdens het 75-jarige jubileum in 1994.

Adres sportpark:
Langenboomseweg 7
5451 JH Mill
0485-452139
Plan uw route
Postadres:
Molenstraat 6 
5451 BC Mill
06-36198697
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.