Wedstrijdverslagen

Juliana trekt goede lijn door

SIOJUL1718

Met al twee overwinningen op zak, moest Juliana aantreden in Katwijk, tegen SIOL. SIOL is één van de ploegen die geacht worden bovenin mee te draaien, en daarom een goede graadmeter.

Juliana probeerde vanaf het begin de opbouw bij SIOL te verstoren, wat ook steeds aardig lukte en SIOL nauwelijks de kans kreeg om op de Juliana helft gevaarlijk te worden. Sterker nog het was Juliana wat als eerste leek te profiteren toen door het snelle storen Juliana aan de zijlijn dacht door te breken. Één van de centrale verdedigers van SIOL moest aan de noodrem trekken en de uitstekend leidende scheidsrechter Arts toonde hem direct de gele kaart. Hierna bleeft het spel op en neer golven, waarbij Juliana gevaarlijk werd met schoten van net buiten de zestien, deze werden echter steeds goed verwerkt door de SIOL doelman. Na een half uur spelen kreeg Juliana een dot van een kans toen Jelle Staal Justin Jacops met een subtiel steekballetje diep stuurde. De laatste stuitte op de voet van de Katwijkse doelman, in de rebound kon hij niet meer dan de bal hoog over de doelman lepelen waarna de doorgelopen SIOL defensie makkelijk redding kon brengen. Op slag van rust kreeg SIOL een kans toen de linkerspits werd diepgestuurd. De uitstekend uitgelopen Sven Jacobs kon de bal echter keren door zich breed te maken.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld, waarbij Juliana net iets beter in de wedstrijd zat dan SIOL, maar beide ploegen konden geen grote kansen afdwingen. Wel had Juliana verschillende mogelijkheden, waarbij telkens de SIOL defensie of doelman op tijd redding konden brengen. SIOL probeerde het wel, maar kon hier niet heel veel tegenover stellen. De wedstrijd leek dan ook te gaan eindigen zoals hij begonnen was, met een 0-0 stand. Juliana bleef echter mogelijkheden zoeken en werd hier ook voor beloond. 3 minuten voor tijd werd Justin Jacops op links diepgestuurd, en zijn voorzet werd binnen de beruchte lijnen met de hand tegengehouden. De scheidsrechter wees hierna resoluut naar de strafschopstip. Berry van Krijl wist met dit buitenkansje wel raad, en stuurde de bal keurig in de onderhoek in het doel. In de laatste minuten probeerde SIOL nog wel iets te forceren, maar de 0-1 bleef staan op het bord.

wedstrijdstatistieken:
SIOL - Juliana 0-1 (0-0)
Scheidsrechter: Arts (Schaijk)
Toeschouwers: 160

Doelpunt:
88' 0-1: Berry van Krijl

Opstelling Juliana: Sven Jacobs, Julien Cuppen, Berry van Krijl, Guus Bastiaans, Julian Schoenaker, Tom Heerbaart (47' Max Hermanussen), Syb Daverveld (71' Maik Veld), Dirk Kremers, Jelle Staal (88' Renzo de Man), Camiel van Geenen, Justin Jacops.

Deel pagina met

Juliana feliciteert

Clubgegevens

RKSV Juliana, Mill

RKSV Juliana is opgericht op 1 augustus 1919 en onderscheiden met de Koninklijke Erepenning tijdens het 75-jarige jubileum in 1994.

Adres sportpark:
Langenboomseweg 7
5451 JH Mill
0485-452139
Plan uw route
Postadres:
Molenstraat 6 
5451 BC Mill
06-36198697
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.