Ben van Boekel

ben2
Op zaterdag 16 september overleed Juliana-lid Ben van Boekel aan de gevolgen van kanker. Ben was behalve oud-speler van het eerste elftal ook voorzitter en een zeer gewaardeerde vrijwillger van de club. 

Ben en voetbalclub Juliana

Ben is al op jonge leeftijd bij Juliana gekomen. Hij kon goed voetballen, maar was geboren voor onder de lat. Ben had talent en daarom stond hij al vroeg zijn mannetje in de goal. Als een van de jongsten, een beetje verlegen, kwam hij bij de selectie van "het urst" van Juliana. Hij werd meteen opgenomen in het team, zo jong als hij was, en dat kwam voornamelijk door zijn karakter: duidelijk, enthousiast , bescheiden, maar vooral makkelijk in de omgang. Er werd fanatiek getraind, meestal afgesloten met een stevig partijtje voetbal. Ben werd voor jaren de vaste sluitpost van het "urst", hij was onomstreden. Hij viel niet alleen op door zijn zekerheid maar ook door zijn prachtige stijl, die aan Jan van Beveren deed denken. Trainer Verbruggen was gek met hem en zag hem al bij VVV keepen. En na afloop van de wedstrijd was het tijd voor ontspanning, één, en soms, (nou ja "soms"), wel meer pilskes met de mannen, eerst in de kantine en daarna nog bij Tontje Vugts.

ben1

Ben was altijd in voor een geintje

Ben nam het voortouw, hij was de gangmaker. Zo stond hij wel eens te dansen op tafel zoals met de Millse kermis, met Carnaval of tijdens de vrijwilligersavond van Juliana. Lange zwarte pruik, zonnebril op en altijd goed gehumeurd, breed lachend, schik maken.

Maar tijdens de wedstrijd bleef hij serieus

Hij kon zich flink boos maken als hij een bal uit het net moest halen. En zelfs bij hem gebeurde dat wel af en toe natuurlijk.
Vele derby's werden uitgevochten met de bekende jongens van S.E.S. waar, ondanks de rivaliteit, de sportiviteit toch echt het belangrijkste was. De wedstrijden tegen S.E.S. waren voor hem belangrijk, net als die tegen Uden, allebei met een paar duizend toeschouwers langs de lijn. En vergeet niet de wedstrijden tegen Herpen omdat zijn broer daar voorzitter was.

Zijn klasse werd in de verre omtrek herkend waardoor Ben werd geselecteerd voor de teams van het Land van Cuijk, en het Brabants elftal. Dat laatste ging niet door en dat was maar goed ook voor Juliana, want anders zou Ben vast en zeker zijn weggeplukt door clubs uit een hogere klasse. Later keepte Ben in de lagere elftallen. Daar ging hij steeds meer zelf voetballen, en dat ging 'm goed af. Hij sloot zijn voetbalcarrière af als een regelmatig scorende spits in Juliana 7.

Op bestuurlijk vlak kon Ben ook goed uit de voeten

Hij zette bijvoorbeeld als voorzitter van het Jeugdbestuur een nieuw jeugdplan op, waarvan men bij Juliana nu nog steeds de vruchten plukt.
Het kon niet uitblijven: in 2002 werd Ben unaniem gekozen tot voorzitter van de vereniging. In die functie kwamen zijn eigenschappen als leider met veel charisma en als verbinder het beste tot uiting.
Het was een voorrecht om met hem te mogen samenwerken. Ik ben er van overtuigd dat meerdere mensen deze ervaring hebben gehad. Dit voelde voor mij altijd, zoals Ben het zo mooi omschreef, als "twee haand op ennen buuk".

Ben bleef na zijn bestuursperiode steeds zeer betrokken en actief bij Juliana, met als jongste voorbeeld het voorzitterschap bij het succesvolle Juliana-Tourspel.
Hij heeft de laatste tijd een flinke stap terug moeten doen. We moesten geleidelijk aan accepteren, dat Ben deze strijd niet kon winnen. Wat voor ons in de eerste plaats blijft is dat we erg dankbaar zijn;
niet alleen omdat hij zo'n inspirerende en plezierige rol bij Juliana heeft willen spelen - maar vooral omdat hij zo'n ontzettend aardige man was in het leven van velen van ons.

Mientje en de kinderen, in gedachten zijn we bij jullie en we wensen jullie veel sterkte in deze verdrietige tijd.

Ben blijft in ons hart

ben2

Deel pagina met

Juliana feliciteert

Clubgegevens

RKSV Juliana, Mill

RKSV Juliana is opgericht op 1 augustus 1919 en onderscheiden met de Koninklijke Erepenning tijdens het 75-jarige jubileum in 1994.

Adres sportpark:
Langenboomseweg 7
5451 JH Mill
0485-452139
Plan uw route
Postadres:
Molenstraat 6 
5451 BC Mill
06-36198697
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.