Wedstrijdverslagen

Juliana wint seizoensouverture

HeiJul1718

In de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen moest Juliana in Limburg aantreden tegen Heijen. Juliana begon als favoriet aan de wedstrijd en boekte een overtuigende 4-0 overwinning.

Toch waren de eerste minuten voor de gastheren, simpelweg omdat ze wat agressiever aan de wedstrijd begon dan de Juliana mannen. Echter na 10 minuten was het Juliana wat de eerste grote kans kreeg. Door goed storen veroverde Syb Daverveld de bal net buiten de zestien van Heijen, hij zetten meteen Justin Jacops aan het werk op rechts die de bal weer meteen voor het doel bracht. Ongelukkigerwijs kreeg Jelle Staal de bal echter net achter zich gespeeld, waardoor zijn inzet nog van de lijn kon worden gehaald. 3 minuten later kwam Juliana wel op voorsprong toen het een ingooi met het hoofd verlengd werd de zestien in. Daar stond Camiel van Geenen geheel vrij en hij kon dan ook de 1-0 binnen prikken. Hierna bleef Juliana duidelijk de sterkere ploeg en leek het wachten op de 2-0. Een hard schot van Camiel van Geenen verdween net naast, en een have omhaal van Tom Heerbaart verdween net over het doel. Net op het halve uur werd Heijen weer 2x gevaarlijk middels afstandschoten, beide keren wist Sven Jacobs echter met een snelle reactie redding te brengen.

In de tweede helft bleef Juliana de betere ploeg, en moest een Heijen verdediger voor de 2e maal deze middag een bal van de lijn halen na een inzet van Syb Daverveld. De enkele spaarzame uitvallen van Heijen bleven echter gevaarlijk, zo moest Sven Jacobs in de 66e minuut met zijn voet redding brengen na wat gerommel in de Juliana defensie, en zag hij even later een vrije trap van zo'n 30 meter op de lat uiteen spatten. Een kleine 20 minuten voor tijd bracht trainer Michiel Jans David van Dommelen binnen de lijnen. Juliana kreeg hierdoor weer wat meer grip op de wedstrijd en drong Heijen nog verder naar achteren. Zo was het opnieuw Syb Daverveld die Camiel van Geenen vond op de rand van de zestien. Hij zorgde vervolgens met een diagonaal schot in de 78e minuut voor de bevrijdende 2-0. In het restant van de wedstrijd wist ook David van Dommelen zijn goaltje mee te pikken door de bal op te pikken en rustig langs de doelman te schuiven in de verre hoek. 2 minuten voor tijd was het de goed spelende Syb Daverveld die voor het slotakkoord kon zorgen door van dichtbij de bal hard boven de Heijense doelman in de touwen te werken.

Wedstrijdstatistieken:
Heijen - Juliana 0-4 (0-1)
Scheidsrechter: Meijer (Reek)
Toeschouwers: 100
Scoreverloop:
13' 0-1: Camiel van Geenen
76' 0-2: Camiel van Geenen
78' 0-3: David van Dommelen
88' 0-4: Syb Daverveld

Opstelling Juliana: Sven Jacobs, Julien Cuppen, Guus Bastiaans, Roel Janssen, Berry van Krijl (c), Tom Heerbaart, Syb Daverveld, Dirk Kremers, Jelle Staal (72' David van Dommelen), Camiel van Geenen (80' Jord Thijssen), Justin Jacops.

Deel pagina met

Juliana feliciteert

Clubgegevens

RKSV Juliana, Mill

RKSV Juliana is opgericht op 1 augustus 1919 en onderscheiden met de Koninklijke Erepenning tijdens het 75-jarige jubileum in 1994.

Adres sportpark:
Langenboomseweg 7
5451 JH Mill
0485-452139
Plan uw route
Postadres:
Molenstraat 6 
5451 BC Mill
06-36198697
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.