Jamel el Boazzati

Jamel El Boazzati - Juliana Mill - Zwart wit

Vrijdagmorgen hebben we met droefenis kennis genomen van het overlijden van Juliana-lid Jamel El Boazzati. Jamel was zeer geliefd binnen de club en droeg zowel binnen als buiten het veld zijn steentje bij. 

Ode aan Millse Marokaan

Als spits bij het eerste elftal groeide Jamel uit tot een van de meest succesvolle Juliana-spelers ooit. Na zijn afscheid van het eerste elftal in 2013 bleef hij betrokken bij de club, onder meer als leider van Juliana O-17. Juliana wenst familie, vrienden, (oud-)teamgenoten en andere nabestaanden veel sterkte toe. In 2013 schreef oud-teamgenoot Matijs van der Linden de volgende column over Jamel met als titel 'Ode aan Millse Marokaan': 

'Goudvink, Mill-West, 1992 woensdagmiddag. Er wordt fanatiek gevoetbald aan de boskant aan de rand bij industrieterrein de Meeren. Jochies uit de hele buurt strijden om elke vierkante meter. ’s Avonds werd er dagelijks gevoetbald maar woensdag was speciaal, dan kon er de hele middag en avond gebald worden. Tussen alle autochtone Millse kinderen loopt een kleurling rond, soms met z’n tweeën als broerlief ook meespeelt.

Jamel el Boazatti legt op de speelveldjes in Mill-West de basis voor de bijdrage die hij later Juliana gaat bewijzen. Die bijdrage die de kwart eeuw door geen enkele speler aan Juliana is geleverd. Door urenlang, dagenlang, wekenlang zelfs jarenlang op straat te voetballen en partijtjes te spelen heeft hij zich ontwikkelt tot een doelpuntenmachine op amateurniveau. De potjes ‘tienen’ met ‘kontjevlammen’ droegen hier ook aan bij. Uiterste precisie gecombineerd met een geweldige schotkracht was het resultaat van al deze oefensessies als straatvoetballer.

Naast een bovenmodale vaardigheden is er meer te vertellen over el Boazatti. Zijn humor, big smile en vele moppen zorgden vooral voor een goede sfeer. Er zou en moest gelachen worden. De kenners zullen nog vele anekdotes kunnen ophalen waarbij buurman Herman bij de Goudvink met een marionet naar buiten kwam na aanhoudende pesterijen. Voor lokale straatvoetballertjes dolle pret natuurlijk, waarbij el Boazatti niet meer bij kwam van de slappe lach en geen bijrol vervulde.

Vaak vergezeld door broer Mustafa werd urenlang gevoetbald én vooral geouwehoerd. En bij Juliana ging dit zo door. Na een kort uitstapje in het andere blauw-wit van Olympia speelt hij inmiddels weer op het vertrouwde nest. Daar bij Juliana waar hij al vanaf zijn adolescentie voor het eerste elftal speelt. Elk seizoen goed voor zo’n slordige twintig goals, ik vraag me af of er een speler is die meer gescoord heeft in Juliana 1. Inmiddels is hij de dertig gepasseerd en voetbalt hij nog steeds als vijftien jaar geleden.

Deze toegift is natuurlijk niet om te slijmen maar wel om even stil te staan dat het niet vanzelfsprekend is dat el Boazatti zo’n goede statistieken heeft opgebouwd. Maar niet alleen die statistieken maken hem roemrucht. Ook zijn aanwezigheid om het voetballen heen is zeker de moeite waard. En deze mentaliteit gekweekt op de straatvoetbalveldjes in Mill-West! Tot zover dan ook de ode aan el Boazatti, meest waardevolle speler voor Juliana 1 van de laatste decenia.'

Vaarwel Boa. We gaan je missen. 

jamel Custom

unnamed 1 Custom

Deel pagina met

Juliana feliciteert

Clubgegevens

RKSV Juliana, Mill

RKSV Juliana is opgericht op 1 augustus 1919 en onderscheiden met de Koninklijke Erepenning tijdens het 75-jarige jubileum in 1994.

Adres sportpark:
Langenboomseweg 7
5451 JH Mill
0485-452139
Plan uw route
Postadres:
Molenstraat 6 
5451 BC Mill
06-36198697
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.