Wedstrijdverslagen

Juliana niet voorbij Festilent

FESJUL1617

Juliana strijdt nog steeds om weg te blijven van de onderste plaatsen en dus degradatie, terwijl Festilent nog volop in de race is voor het kampioenschap en de tweede periode titel.

Festilent toog dus ook vanaf het begin van de wedstrijd ten aanval, terwijl Juliana mat en ongeinspireerd aan de wedstrijd begon. Het eerste kwartier speelde zich dan ook in het geheel af op de helft van Juliana, tot echte grote kansen voor Festilent leidde dit echter niet. Pas na een kwartier kwam Juliana voor de eerste keer in de buurt van het Festilent doel, en kreeg het meteen een hoekschop te nemen. In plaats van een kans voor Juliana zorgde een snelle uitbraak van Festilent ervoor dat de eerste grote kans voor Festilent ontstond, het gevaarlijke schot werd echter uitstekend verwerkt door Juliana doelman Jimmy Hendriks. In de 21e minuut kwam Festilent dan toch op voorsprong Even buiten de zestien werd op de rechterflank wat klungelig een vrije trap weggegeven door de Juliana defensie. De bal, die vanaf rechts met de linkervoet direkt op goal werd geschoten werd door 2-mans Juliana muur net met het hoofd geraakt waardoor de Juliana doelman kansloos werd en de bal over zich heen in het doel zag verdwijnen. Na dit doelpunt kwam Juliana wat beter in de wedstrijd en trok langzaam maar zeker de wedstrijd wat meer naar zicht toe. Een kleine 5 minuten voor rust kwam Juliana dan ook terecht op gelijke hoogte toen Tom Gerrits met een volley Andy Veld diep stuurde op de rechterflank deze gaf de bal strak voor op Jelle Staal die zijn inzet nog gekeerd zag worden door de Festilent doelman. De rebound werd echter hard binnengeschoten door de prima doorgelopen Andy Veld.

Het lukte Juliana echter niet met deze gelijke stand de rust te halen. Op het moment dat iedereen dacht dat de rust aangebroken was ging het toch nog gruwelijk mis voor Juliana. Een diepe bal werd slecht verwerkt in de Juliana defensie en door het Festilent middenveld meteen op vrijstaande Pepijn Schonenberg gespeeld die direct afdrukte en zijn 2e goal van de middag scoorde. Meteen na de aftrap ging het opnieuw mis voor Juliana, toen Festilent de bal onderschepte en met een snelle uitbraak Chiel van Hout vrijzette voor de keeper hij kon de bal vervolgens van net buiten de zestien over de Juliana doelman inschieten. In plaats van mety 1-1 ging Juliana dus met een 3-1 achterstand de kleedkamer in.

In de 2 helft probeerde Juliana het wel, maar Festilent bleef vrij eenvoudig op de been. De enkele kleine kansjes die Juliana kreeg werden jammerlijk gemist, en ook de enige grote kans die Juliana kreeg werd vanaf 5 meter voor een leeg doel overgeschoten. Festilent op haar beurt lukte het ook niet om de hun kansjes te verzilveren waardoor de 3-1 stand op het bord bleef staan. Gezien de uitslagen op de andere velden is er voor Juliana niets veranderd, en blijft het alles in eigen hand houden.

Wedstrijdstatistiken:
Scheidsrechter: Benders (Cuijk)
Toeschouwers: 250

Festilent - Juliana 3-1 (3-1)
21' 1-0: Pepijn Schonenberg
41' 1-1: Andy Veld
45' 2-1: Pepijn Schonenberg
45' 3-1: Chiel van Hout

Opstelling Juliana: Jimmy Hendriks, Roel Janssen (70' Syb Daverveld), Guus Bastiaans, Julien Cuppen, Berry van Krijl, Jelle Albers, Tom Heerbaart, Tom Gerrits (46' Ruud Relou), Andy Veld, Tom van den Heuvel (77' Maik Veld), Jelle Staal.

Deel pagina met

Juliana feliciteert

Clubgegevens

RKSV Juliana, Mill

RKSV Juliana is opgericht op 1 augustus 1919 en onderscheiden met de Koninklijke Erepenning tijdens het 75-jarige jubileum in 1994.

Adres sportpark:
Langenboomseweg 7
5451 JH Mill
0485-452139
Plan uw route
Postadres:
Molenstraat 6 
5451 BC Mill
06-36198697
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.