Wedstrijdverslagen

Hardwerkend Juliana speelt gelijk

JULSIO1617

Juliana is nog steeds niet helemaal verlost van degradatiezorgen, alhoewel de blauwwitten alles in eigen hand hebben is nog steeds ieder puntje welkom. Zo ook tegen het katwijkse SIOL.

Juliana schiet snel uit de startblokken en scoort al in de derde minuut als Andy Veld het strafschopgebied binnenstormt en de bal keurig opzij legt zodat Dave van Dommelen de bal eenvoudig in het Katwijkse doel kan schuiven. Dit doelpunt wordt echter wegens vermeend buitenspel afgekeurd. Een paar minuten later krijgt Siol op zo'n 35 meter afstand een vrije trap toebedeeld. Yassin Boussief weet hiermee wel raad want met zijn rechtervoet weet hij de bal, gedragen door de wind, in de kruising te jagen. In de dertiende minuut onderneemt Tom van den Heuvel een prachtige rush over de rechtervleugel en met zijn voorzet vindt hij Justin Jacops. Diens inzet wordt door een Siol verdediger van de lijn gehaald. Verder gebeurt er in de eerste helft niet zo veel meer.

Ook in de tweede helft begint Juliana fel en al vanaf de aftrap wordt met een lange bal Dave van Dommelen alleen voor de keeper gezet. Door snel uitkomen weet de Siol doelman een doelpunt te voorkomen. Juliana heeft de hele tweede helft het initiatief maar komt pas in de 65e minuut op gelijke hoogte omdat het  een penalty krijgt toegewezen. Jelle Staal wordt bij een hoge voorzet in de rug gelopen en natuurlijk weet aanvoerder Berry van Krijl met zo’n buitenkansje wel raad: 1-1. Even later schiet de Millse spits Andy Veld na een fraaie individuele actie vanaf de linkervleugel net voorlangs. In de 75e minuut krijgt Siol opnieuw een vrije trap ver van het Juliana doel en ook deze keer staat Boussief achter de bal maar nu weet de uitstekend keepende Jimmy Hendriks de bal schitterend uit de kruising te tikken. Misschien hierdoor gefrustreerd krijgt dezelfde Boussief even later een rode kaart van de goed leidende scheidsrechter Smits na een grove overtreding op Tom Gerrits. In de resterende minuten volgt er een stormloop van Juliana op het Cuijkse doel maar tot grote kansen komt het niet meer.

Door dit gelijke spel is Juliana nog steeds niet helemaal zeker van klassenbehoud en is ook de wedstrijd van a.s. zondag in Zeeland van groot belang voor de Millenaren.

Wedstrijdstatistiek:
Juliana – Siol: 1-1 (0-1).
Scheidsrechter: Smits
Aantal toeschouwers: 200
Scoreverloop:
0-1: 7' Yassin Boussief
1-1: 65' Berry van Krijl

Opstelling Juliana: Jimmy Hendriks, Roel Janssen, Guus Bastiaans (60. Tom Gerrits), Julien Cuppen, Berry van Krijl(a), Jelle Albers, Dave van Dommelen, Tom Heerbaart, Andy Veld, Tom van den Heuvel, Justin Jacops (60. Jelle Staal).

Deel pagina met

Juliana feliciteert

Clubgegevens

RKSV Juliana, Mill

RKSV Juliana is opgericht op 1 augustus 1919 en onderscheiden met de Koninklijke Erepenning tijdens het 75-jarige jubileum in 1994.

Adres sportpark:
Langenboomseweg 7
5451 JH Mill
0485-452139
Plan uw route
Postadres:
Molenstraat 6 
5451 BC Mill
06-36198697
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.