Christ van Vorst

Christ kwam in het begin van de jaren 70 als sportleraar naar Mill. Geboren en getogen in St. Anthonis kwam Christ via zijn opleiding in Tilburg in Mill terecht, waar hij sportleraar werd aan destijds de MAVO. In die hoedanigheid hebben velen uit Mill en omgeving Christ leren kennen in hub jaren na de lagere schooltijd. Één van de eerste dingen die Christ ook deed was zich aanmelden bij Juliana als lid. In Christ school geen begenadigd voetballer, het eerste elftal heeft hij dan ook nooit kunnen halen. Toch heeft Christ zijn sporen binnen de vereniging meer dan achtergelaten. Al vroeg in zijn carriere bij Juliana raakte Christ betrokken bij het trainerschap, zo heeft hij een aantal jaren Juliana 2, en destijds de subkerngroep 3 en 4 onder zijn hoede gehad. Ook is Christ leider geweest bij de lagere elftallen, en heeft hij nog diverse andere functies binnen Juliana bekleed. Zo kwam hij eind jaren 80 ook in het bestuur terecht en bekleedde hij een aantal jaren de post van voorzitter van Juliana.

Ook na zijn periode als voorzitter bleef Christ zeer actief binnen de club, en bekleedde hij weer diverse functies. Vele jaren heeft Christ dienst gedaan als clubscheidsrechter, in die hoedanigheid was Christ in Mill en omstreken bekend om de zin "op mijn hoogte gooien we in". In Mill wist dan iedereen waar te gaan staan, echter menig tegenstander werd abrupt teruggefloten als niet de juiste positie werd ingenomen. Een ander opmerkelijk incident vond plaats toen Christ een wedstrijd floot tegen Vianen Vooruit. Één van de spelers van de tegenstander, inmiddels ook toegetreden tot het scheidsrechterskorps, was het niet eens met Christ zijn beslissing. Hij zei tegen Christ in goed Brabants, "dé klopt nie, of hedde gij ouw eigen regels", daarop antwoordde Christ, "da klopt". De Vianense speler kon verder niets uitbrengen dan "dan ben ik uutgel*ld".

Op zondagen was Christ vaste gast bij wedstrijden van Juliana 1, waar hij na de wedstrijd vaste gast was aan de bar. Eerst met een sigaretje en een pilsje in de hand, en later toen het roken verboden werd, steevast met zijn electronische sigaret. Eerst op het oude sportpark tijdens de wedstrijd op de tribune met stoeltjes. Toen echter het nieuwe sportpark zijn beslag kreeg, en het er naar uit ging zien dat er geen stoeltjes zouden komen, was het Christ die eigenhandig een actie op touw zette om ook de nieuwe tribune van stoeltjes te voorzien. Inmiddels zijn we jaren verder en is dit nog steeds het stralende middelpunt van het sportpark.

De laatste jaren ging Christ zijn gezondheid achteruit. Zo moest hij eerst zijn fluit aan de wilgen hangen vanwege etalage benen, en enige tijd later werd bij hem de gevreesde ziekte vastgesteld die uiteindelijk zijn einde heeft betekend. In het begin bleef Christ trouw de wedstrijden van Juliana 1 bezoeken, echter naarmate zijn ziekte vorderde moest hij steeds vaker verstek laten gaan. Er volgde echter nog één hoogtepunt toen hij eind vorig jaar, inmiddels voorzien van rolstoel, zijn kleinzoon als pupil van de week kon begeleiden in zijn triomftocht naar het vijandelijke doel.

Met Christ is een markant Juliana man heengegaan, wij zullen hem missen.

Deel pagina met

Juliana feliciteert

Clubgegevens

RKSV Juliana, Mill

RKSV Juliana is opgericht op 1 augustus 1919 en onderscheiden met de Koninklijke Erepenning tijdens het 75-jarige jubileum in 1994.

Adres sportpark:
Langenboomseweg 7
5451 JH Mill
0485-452139
Plan uw route
Postadres:
Molenstraat 6 
5451 BC Mill
06-36198697
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.