Wedstrijdverslagen

Juliana krijgt te weinig tegen koploper

julhaps1617

Vorige week nog wist Juliana één van de titelkandidaten van dit seizoen in eigen huis te verslaan. Deze week kwam de koploper naar Mill, en ook vandaag wist Juliana de nodige tegenstand te bieden.

De eerste helft kwam maar moeizaam op gang. Beide ploegen wilden wel vooruit voetballen, zonder echter hun hechte defensie uit het oog te verliezen. In eerste instantie speelde het spel zich dan ook vooral af op het middenveld. Naarmate de wedstrijd vorderde kreeg Hapse Boys langzaam maar zeker de overhand, wat in de 20e minuut meteen leidde tot een enorme kans. Vanuit het Hapse middenveld werd de bal met een lob tussen de Millse defensie en de keeper gespeeld. Joost van de Groes was hier als de kippen bij en leek net iets eerder als de Millse doelman bij de bal te zijn. De bal viel hierna over de keeper en kon door de Hapse spits eenvoudig worden binnengetikt. De scheidsrechter van dienst Celik uit Oss oordeelde echter anders. De Hapse spits zou tegen de Millse doelman zijn opgesprongen binnen de 5 meter en hij keurde derhalve het doelpunt af. In het vervolg van de eerste helft bleef Hapse Boys aandringen dit resulteerde tot een volgende kans toen Tom Meijer na een uitstekende steekpass vrij voor Sven Jacobs verscheen. De laatste wist echter de bal met een prima reflex uit het doel te werken. Hapse Boys bleef gevaarlijk maar wist het Millse doel vooralsnog niet te vinden. Pas vlak voor rust wist Juliana enigszins uit haar schulp te kruipen, en zich onder de druk uit te werken.

Dit was een opmaat naar een betere tweede helft van Juliana zijde. Mede dankzijn de inzet van Tom van de Heuvel kwam er meer voetbal in de ploeg en zette Juliana vanaf de aftrap druk op de Hapse defensie en wist zo ook gevaar te stichten. 3 minuten na de rust mocht Juliana op zo'n 20 meter van het doel een vrije trap nemen. De bal van Berry van Krijl leek via de muur in de bovenhoek van het doel te verdwijnen, de Hapse doelman wist echter op het laatste moment redding te brengen en de bal over te tikken. Enkele minuten later was het dezelfde Berry van Krijl die na een uitstekende 1-2 met Justin Jacops de achterlijn wist te halen en vervolgens de bal panklaar bij de 2e paal kon leggen. De volledig vrijstaande Andy Veld schoot de bal uitstekend binnen, maar wederom was het de Hapse doelman die met misschien wel zijn beste redding van het seizoen de bal uit zijn doel wist te ranselen. Juliana bleef in het restant van de wedstrijd de gevaarlijkste ploeg, maar in de slotfase sloeg dan toch het noodlot toe. Zo'n 7 minuten voor tijd werd met een steekpass invaller Luuk Crommentuijn diepgestuurt. Roel Janssen dacht te bal nog te kunnen blokken, maar juist hierdoor kwam er een wat rare curve aan de bal waardoor deze onder de Juliana doelman door in het doel verdween. Juliana zette hierna alles op alles om nog de gelijkmaker te forceren maar slaagde hier niet in, wat gezien de gehele wedstrijd wel verdiend was geweest.

Wedstrijdstatistiekem:
Juliana - Hapse Boys 0-1 (0-0)
Scheidsrechter: Celik (Oss)
Toeschouwers: 180
83' 0-1: Luuk Crommentuijn.

Opstelling Juliana: Sven Jacobs, Roel Janssen, Guus Bastiaans, Julien Cuppen, Berry van Krijl, Jelle Albers, Maik Veld (46' Tom van den Heuvel), Justin Jacops, Andy Veld, Tom Heerbaart (78' Jord Thijssen), Jelle Staal.

Deel pagina met

Juliana feliciteert

Clubgegevens

RKSV Juliana, Mill

RKSV Juliana is opgericht op 1 augustus 1919 en onderscheiden met de Koninklijke Erepenning tijdens het 75-jarige jubileum in 1994.

Adres sportpark:
Langenboomseweg 7
5451 JH Mill
0485-452139
Plan uw route
Postadres:
Molenstraat 6 
5451 BC Mill
06-36198697
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.