Wedstrijdverslagen

Lucht voor Juliana.

CitJul1617

Na het het onnodige verlies tegen SDDL kwam CITO uit Oss op bezoek bij Juliana. Een nieuwe nederlaag zou Juliana dieper in de zorgen brengen. Het eerste lentezonnetje was Juliana echter goedgezind.

 Juliana begon dan ook wat nerveus aan de wedstrijd, getuige het grote aantal foute inspeel passes in de beginfase. Gelukkig voor Juliana wist ook CITO hier weinig tegenover te stellen. Het duurde dan ook even voordat de wedstrijd echt goed op gang kwam. In de eerste twintig minuten wist Juliana door het grote aantal fouten de voorwaartsen niet te bereiken. Maar ook CITO dat veelvuldig de lange bal gebruikte was dusdanig onzuiver dat de Juliana defensie eenvoudig op de been bleef. Na deze beginfase was de eerste echte kans echter wel voor CITO. De eerste goede lange bal van CITO werd goed doodgemaakt door de linkerspits die vervolgens naar binnen draaide en de bal hard op doel vuurde. Bij de eerste paal was Sven Jacobs echter goed op zijn post en hij bracht knap redding. Hierna kroop Juliana wat meer uit haar schulp en begon wat meer naar voren te voetballen. Zo'n 8 minuten voor de rust werd de bal op links gespeeld op Justin Jacobs, die vervolgens de bal via Andy Veld naar de rechterflank verplaatste naar Dave van Dommelen. Dave zette vervolgens met een harde en lage voorzet Tom Heerbaart vrij bij de eerste paal, die de bal hard en droog langs de keeper tegen het net schoot, en Juliana op een 1-0 voorsprong bracht. Amper 3 minuten later werd Juliana opnieuw gevaarlijk. Deze keer was het Andy Veld die Dave van Dommelen op links diep stuurde, die vervolgens vanaf de achterlijn een uitstekende voorzet in huis had. Bij de tweede paal was het Camiel van Geenen die de bal naar de grond uitstekend binnenkopte en zo de 2-0 op het scorebord wist te brengen. 

In de 2e helft probeerde Juliana snel de 3-0 op de borden te zetten. Er ontstonden meteen een paar goede kansen, die net niet tot een doelpunt werden gepromoveerd. De grootste kans ontstond in de 55e minuut toen Justin Jacops op rechts de diepte in werd gestuurd. Deze had vervolgens een prima voorzet in huis die in eerste instantie werd ingetikt door Camiel van Geenen, maar smoorde in de CITO defensie. Vervolgens viel de bal voor de voeten van Andy Veld die de bal hard binnen schoot, op het laatste moment wist de CITO doelman echter met de voet redding te brengen. In het vervolg van de wedstrijd hinkte Juliana een beetje op 2 gedachten, de voorsprong uitbreiden of consolideren. Dit werd vergemakkelijkt door de off-day van CITO, in het laatste deel van de wedstrijd waren dan ook de betere kansen voor Juliana, en kon CITO geen vuist meer maken. Juliana wist dan ook betrekkelijk eenvoudig voor de eerste keer dit seizoen de 3 punten in eigen huis te houden. Mede door de gunstige uitslagen op de ander velden heeft Juliana nu een klein gaatje geslagen naar de onderste posities en zichzelf enig lucht verschaft.

Juliana - CITO 2-0 (2-0)
Scheidsrechter: E. Lemmens (Helmond)
Toeschouwers: 100
Doelpunten:
38' 1-0: Tom Heerbaart
41' 2-0: Camiel van Geenen

Opestelling Juliana: Sven Jacobs, Roel Janssen, Guus Bastiaans, Julien Cuppen, Berry van Krijl, Jelle Albers, Justin Jacops, Camiel van Geenen, Andy Veld (68' Jelle Staal), Tom Heerbaart, Dave van Dommelen (76' Ruud Relou).

Deel pagina met

Juliana feliciteert

Clubgegevens

RKSV Juliana, Mill

RKSV Juliana is opgericht op 1 augustus 1919 en onderscheiden met de Koninklijke Erepenning tijdens het 75-jarige jubileum in 1994.

Adres sportpark:
Langenboomseweg 7
5451 JH Mill
0485-452139
Plan uw route
Postadres:
Molenstraat 6 
5451 BC Mill
06-36198697
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.