Wedstrijdverslagen

Juliana tankt vertrouwen

EstJul16172

Na een teleurstellend verlopen eerste competitie helft mocht Juliana in de eerste wedstrijd na de winterstop op bezoek bij de nummer laatst Estria. Aangezien Juliana slechts één puntje meer had was het zaak om een goed resultaat neer te zetten.

Vanaf de aftrap lieten beide ploegen zien te willen gaan voor niets minder dan 3 punten. Beide ploegen kwamen fel uit de startblokken, zonder onsportief te worden. In de eerste minuten wisten beide ploegen in elkaars zestien binnen te dringen zonder dat er echte kansen te noteren vielen. Het duurde dan ook tot de 10e minuut alvorens de eerste echte doelpoging te noteren viel. Een te zachte inzet van Juliana zijde kon de Estria doelman echter niet imponeren. De eerste hele grote kans kwam aan de andere kant. In de 13e minuut mocht Estria al haar 4e corner nemen welke bij de 2e paal geheel vrij kon worden ingekopt. Juliana doelman Sven Jacobs had hier echter zijn beste moment van de middag door de harde kopstoot te pareren om deze daarna naar de zijkant weg te boksen. Hierna volgde een wat rommelige fase, waarin Juliana het initiatief in de wedstrijd steeds meer naar zich toetrok. Juliana dat steeds dreigender werd kwam dan ook terecht op een 0-1 voorsprong in de 26e minuut. Mike Veld kwam goed door aan de rechterzijde en probeerde met een lobje over de Estria verdediging broer Andy te bereiken. De bal was echter net iets te kort waardoor een Estria verdediger de bal dacht weg te kunnen werken. In plaats van de bal weg te trappen, werd de bal echter hoog de lucht in gewerkt, en werd daarmee de ideale bal voor Andy Veld. Net binnen de zestien meter nam hij de bal half volley vol op de pantoffel en liet hij de Estria doelman kansloos. Hierna ging Juliana op jacht naar het 2e doelpunt, zo was opnieuw Andy Veld dichtbij na een prachtig pass van achteruit door Berry van Krijl. Even later was het Camiel van Geenen die dacht van dichtbij in te kunnen tikken na een voorzet van Dave van Dommelen, hij gleed echter op het laatste moment even weg waardoor de bal net naast het doel verdween. In de 38e minuut was het dan toch raak. Dave van Dommelen kwam met een prima actie door op links waarna hij de bal strak voor het doel bracht. Hier was het opnieuw Andy Veld die, met de rug naar het doel en een verdediger in zijn nek, de bal uitstekend aannam en de bal vervolgens in de draai met de punt van de schoen in het doel kon werken.

Na de rust was het opnieuw Juliana wat het initiatief nam en jacht ging naar het 3e doelpunt. Net binnen het uur werd een aanval opgezet die begon bij rechtervedediger Guus Bastiaans. De bal werd met snel combinatiespel over meerdere schijven uiteindelijk voor de voeten gespeeld van Dave van Dommelen die vervolgens alleen op de Estria doelman af kon gaan. Oog in oog met de doelman bleef hij koel en wist de bal naast de doelman in het lege doel te schuiven. Na deze 0-3 voorsprong nam Juliana enigszins gas terug, waardoor ook Estria wat meer aan voetballen toekwam. Het was echter Juliana wat gevaarlijker bleef en was de slordigheid in de afwerking de reden dat de uitslag niet hoger uitviel. Door deze overwinning is Juliana gestegen tot boven de gehate streep en kan men voorzichtig weer naar boven kijken.

Wedstrijdstatistieken:
Estria - Juliana 0-3 (0-2).
Scheidsrechter: P. Lange (Vianen)
Toeschouwers: 140

Doelpunten:
0-1: 26' Andy Veld.
0-2: 38' Andy Veld.
0-3: 58' Dave van Dommelen.

Opstelling Juliana: Sven Jacobs, Guus Bastiaans, Berry van Krijl, Julien Cuppen, Tom Gerrits, Tom Heerbaart, Maik Veld (72' Justin Jacops), Camiel van Geenen, Andy Veld (50' Jelle Albers), Roel Janssen, Dave van Dommelen (72' Jelle Staal).

Deel pagina met

Juliana feliciteert

Clubgegevens

RKSV Juliana, Mill

RKSV Juliana is opgericht op 1 augustus 1919 en onderscheiden met de Koninklijke Erepenning tijdens het 75-jarige jubileum in 1994.

Adres sportpark:
Langenboomseweg 7
5451 JH Mill
0485-452139
Plan uw route
Postadres:
Molenstraat 6 
5451 BC Mill
06-36198697
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.