Wedstrijdverslagen

Opnieuw zeperd voor Juliana

HERJUL1617

Vorige week ging de derby tegen Langenboom nog vrij kansloos verloren. Deze week ging het weer mis tegen Herpinia, al zag het daar heel lang niet naar uit.

Meteen vanaf de aftrap zocht Juliana de weg naar voren en zette de verdediging van Herpinia onder druk. De wedstrijd was dan ook nog geen 3 minuten oud toen de Herpinia verdediging een corner weg moest geven die door Maik Veld bij de tweede paal werd geslingerd. Deze werd door de Herpinia verdediging slecht verwerkt en voor de voeten gekopt van Berry van Krijl, die de bal snoeihard op de buitenkant van de paal schoot. De doeltrap die Herpinia hierop mocht nemen werd al meteen weer onderschept door Jelle Staal, die op links de bal meegaf in de loop van Maik Veld, deze had vervolgens een prima lage voorzet in huis die uitstekend werd binnengeschoven door Roel Janssen. Na amper 4 minuten had Juliana al de zo gewenste 0-1 op het bord staan. Na deze snelle voorsprong bleef Juliana goed druk zetten op de Herpinia verdediging waardoor keer op keer de bal ingeleverd werd aan het Juliana middenveld of verdediging. Zo ook in de 10e minuut toen een steekpass op Maik Veld bijna nieuw succes opleverde. Hij wist de bal nog net onder de goed uitlopende doelman doorwerken, maar kon helaas niet voldoende richting aan de bal meegeven waardoor deze net naast het doel verdween. Enkele minuten later mag Juliana aan de linkerkant van het veld net buiten de zestien een vrije trap nemen, die door Tom Heerbaart net over de verre kruising wordt gekruld. Hierna krijgt Herpinia langzaam maar zeker wat meer grip op de wedstrijd en krijgt het de eerste kansjes. Zo is er even een panieksituatie in de Juliana 16 als de bal een paar keer half wordt geraakt en niet weggewerkt kan worden. Herpinia weet hier echter niet van te profiteren. Even later mag Herpinia een vrije trap nemen aan de linkerkant van het veld, deze wordt gevaarlijk ingedraaid en kan maar half weggewerkt worden door de Juliana doelman. Gelukkig kan Tom Gerrits de bal nog wel voor de doellijn verwerken tot corner. Zo brak de rust aan met een 0-1 voorsprong voor Juliana.

In de 2e helft zocht Herpinia wat nadrukkelijker de weg naar voren, zonder dat het in eerste instantie gevaarlijk wist te worden. Toch kwam Herpinia op gelijke hoogte nadat een wat makkelijk gegeven vrije trap op zo'n 20 meter van het doel onhoudbaar werd binnengekruld door Mustafa Siddiqi. Hierna ging Herpinia op zoek naar de 2e treffer, en bleef Juliana gevaarlijk in de counter. De beste kansen bleven echter voor Herpinia, en kreeg Sven Jacobs in het Juliana doel de kans om uit te blinken. Zo wist hij eerst een schot vanaf de 16 uitstekend onder uit de hoek te duiken, en even later kon hij een voorzet onderscheppen nadat er 2 man vrij voor zijn neus opdoken. Een kwartier voor tijd kwam Juliana trainer Claus Foederer met een 3-voudige wissel in een poging het initiatief weer terug te krijgen. Inderdaad wist Juliana hierna de weg naar voren weer wat meer te vinden, maar kon het geen echte kansen meer afdwingen. Nadat iedereen zich eigenlijk al met een gelijkspel verzoend had was het laatste moment toch voor Herpinia. Ver in blessure tijd mocht Herpinia op de middenlijn nog een vrije trap nemen, die in een alles of niets poging de 16 in werd geslingerd, maar op het oog makkelijk te verdedigen leek. De Juliana verdediging keek echter meer naar elkaar dan naar de bal, waardoor deze doorschoot en zo maar 3 spelers vrij zette voor de Juliana doelman. Uiteindelijk belandde de bal voor de voeten van opnieuw Mustafa Siddiqi die de bal in de verre hoek kansloos voor de Juliana doelman binnenschoof. Hierna werd er nog wel afgetrapt en was het Camiel van Geenen die met de bal aan de voet nog door wist te dringen tot in de 16, toen hij daar echter gestuit werd werd de wedstrijd meteen afgefloten.

Wedstrijdstatistieken:
Herpinia - Juliana 2-1 (0-1)
Scheidsrechter: Theunisz (Uden)
Toeschouwers: 100

Doelpunten:
4' 0-1: Roel Janssen
55' 1-1: Mustafa Siddiqi
93' 2-1: Mustafa Siddiqi

Opstelling Juliana: Sven Jacobs, Berry van Krijl (74' Jelle Albers), Guus Bastiaans, Julien Cuppen, Tom Gerrits, Tom Heerbaart, Ruud Relou, Camiel van Geenen, Jelle Staal (74' Justin Jacops), Roel Janssen, Maik Veld (74' Andy Veld).

Deel pagina met

Juliana feliciteert

Clubgegevens

RKSV Juliana, Mill

RKSV Juliana is opgericht op 1 augustus 1919 en onderscheiden met de Koninklijke Erepenning tijdens het 75-jarige jubileum in 1994.

Adres sportpark:
Langenboomseweg 7
5451 JH Mill
0485-452139
Plan uw route
Postadres:
Molenstraat 6 
5451 BC Mill
06-36198697
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.