Wedstrijdverslagen

Juliana wint in Reek

AchJul

Na een moeizame eerste competitie helft mocht Juliana vandaag aantreden in Reek, tegen het plaatselijke Achilles. Niet verliezen was het devies, maar winst zou nog beter zijn.

Met dat laatste in het achterhoofd begon Juliana aanvallend aan de wedstrijd en betrok Achilles de verdedigende stellingen. In het begin van de wedstrijd kwam Juliana dan ook niet verder dan wat speldenprikjes. In de 13e minuut ontstond het eerste gevaarlijke moment voor het Achilles doel toen Roel Janssen een bal voorgaf die in eerste instantie nog kon worden weggekopt. De afvallende bal viel voor de veoten van Jelle Albers die de bal meteen op z'n pantoffel nam, het schot spatte echter op de lat uiteen. Juliana bleef vervolgens de weg naar voren zoeken, maar het duurde tot de 25e minuut alvorens Juliana weer gevaarlijk kon worden. Vanuit een corner werd de bal geschampt door een Achilles verdediger waarna de bal voor de voeten viel van de geheel vrijstaande Dave van Dommelen. Zijn schuiver verdween echter net naast het doel. Even later ontstond het eerste gevaarlijke moment van Achilles zijde. Een mislukte voorzet vanaf rechts leek net onder de lat in het doel te verdwijnen de goed oplettende Sven Jacobs kon de bal echter net overtikken. 3 minuten voor de rust ontstond de beste kans van de wedstrijd. In de Juliana verdediging werd de bal pardoes in de voeten geschoven van een Achilles speler waarna deze vrij opdook voor Sven Jacobs. In eerste instantie werd de bal nog prima gered ten koste van een rebound. Ook hierop had Sven Jacobs met een katachtige reflex het juiste antwoord. Hiermee verrichte hij binnen 10 seconden 2 prima reddingen waarmee hij de 0-0 op het bord hield.

Na de rust zocht Juliana zo mogelijk nog meer de aanval en speelde het spel zich nog meer af op de Achilles helft. In eerste instantie wist Juliana echter geen grote kansen te creeren. In de 65 minuut viel dan toch het zeer verdiende doelpunt voor Juliana. Na een prima combinatie op rechts wist Camiel van Geenen de bal bij Roel Janssen te krijgen. Deze plaatste de bal vanaf een meter of twintig buiten het bereik van de Achilles doelman keurig tussen de palen in het net. Ook na dit doelpunt bleef het spelbeeld hetzelfde en ging Juliana door met aanvallen. Enkele minuten later had Bery van Krijl zelfs de 2-0 op de schoen, zijn volley verdween echter via de buitenkant van de paal naast. Pas in het laatste kwartier kwam Achilles wat meer op de helft van Juliana. Juliana bleef echter de beste kansen krijgen. Uiteindelijk werd er geen verzilverd en boekte Juliana een magere maar terechte 0-1 overwinning.

Wedstrijdstatistieken:
Achilles - Juliana 0-1 (0-0)
Scheidsrechter: van Uden (Vorstenbosch)
Toeschouwers: 100

Opstelling Juliana: Sven Jacobs, Berry van Krijl, Guus Bastiaans, Julien Cuppen, Tom Gerrits, Jelle Albers (35' Tom Heerbaart), Roel Janssen, Camiel van Geenen, Jelle Staal (70' Jamel el Boazzatti), Dave van Dommelen, Justin Jacops.

Deel pagina met

Juliana feliciteert

Clubgegevens

RKSV Juliana, Mill

RKSV Juliana is opgericht op 1 augustus 1919 en onderscheiden met de Koninklijke Erepenning tijdens het 75-jarige jubileum in 1994.

Adres sportpark:
Langenboomseweg 7
5451 JH Mill
0485-452139
Plan uw route
Postadres:
Molenstraat 6 
5451 BC Mill
06-36198697
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.