Wedstrijdverslagen

Juliana verrast Cito

CitJul1617

In de 8e wedstrijd van het seizoen heeft Juliana de eerste overwinning geboekt Uitgerekend op bezoek bij koploper CITO speelde Juliana een zeer goede wedstrijd en boekte een verdiende 0-3 overwinning.

De wedstrijd begon rustig voor Juliana met oudgediende Jamel el Boazzatti op de bank. Echter al na 6 minuten kwam Juliana aan de leiding. Bij de eerste de beste snelle aanval van Juliana werd de voorzet vanaf links in eerste instantie nog weggewerkt door de CITO verdediging. De afgeslagen bal viel echter voor de voeten van Tom Heerbaart die de bal na een prima aanname ineens op z'n pantoffel nam en de bal strak buiten bereik van de keeper in de kruising schoot. Hierdoor kam Juliana al heel vroeg in de wedstrijd op een 0-1 voorsprong waardoor CITO het initiatief moest nemen. In de minuten daarna drong CITO dan ook aan en kwam Juliana wat onder druk te staan. De eerste en enige grote kans van CITO ontstond na 10 minuten uit een corner, die in de Juliana verdediging door iedereen werd gemist. Bij de 2e paal werd de bal echter ongelukkig naastgewerkt, waardoor Juliana de voorsprong vasthield. In deze fase bleef Juliana echter veel gevaarlijker in de omschakeling. Zo werd in de 19e minuut de bijna doorgebroken Camiel van Geenen in de 19e minuut op de rand van de 16 gestopt ten koste van een overtreding. De resulterende vrije trap werd echter rakelings overgeschoten door Berry van Krijl. Zo'n 6 minuten later werd de bal diepgespeeld vanuit het Juliana middenveld. Zowel de keeper als Camiel van Geenen probeerden de bal te bereiken, en in eerste instantie leek de keeper dit makkelijk op te kunnen lossen. In plaats van echter de bal weg te trappen raakte hij de bal maar half waardoor een rebount gegund werd aan Camiel van Geenen. Deze bedacht zich geen moment en krulde de bal tussen de keeper en 2 verdedigers door uitstekend in het lege doel. In het restant van de 1e helft bleef Juliana de betere ploeg. CITO kwam niet verder dan een hard schot uit de 2e lijn wat uistekend gestopt werd door Sven Jacobs. Juliana kreeg echter nog een aantal kansen om de wedstrijd vroegtijdig te beslissen. Zo schoof Roel Janssen de bal na een snelle aanval net naast, kopte Camiel van Geenen net te zacht in na een prima voorzet van Dave van Dommelen, en vlak voor rust krulde Justin Jacops de bal te zacht langs de keeper waardoor een CITO verdediger voor de lijn redding kon brengen.

Na de rust bleef het spelbeeld hetzelfde. CITO probeerde het wel, maar liep vooral tegen zichzelf te voetballen, terwijl Juliana de gevaarlijke ploeg bleef. CITO wist kort na rust een keer gevaarlijk te worden, de harde schuiver in de korte hoek werd echter uitstekend gestopt. Daarna bleef Juliana CITO echter op alle fronten aftroeven, en wist nog de nodige kansen te creeren. Een goede actie van Justin Jacops bracht de bal bij Camiel van Geenen die de bal echter hard in het zijnet schoot. Even later werd de bal na een corner uitstekend weer voor het doel gebracht waar de zwaar gehinderde Berry van Krijl de bal op de doellijn net niet het beslissende tikje kon geven. Een paar minuten voor tijd wist CITO nog één keer gevaarlijk te worden. Een uitstekende voorzet vanaf links werd bij de eerste paal echter hard naast gekopt. Het slotakkoord van de wedstrijd was echter weer voor Juliana. In de laatste minuut van de wedstrijd kon Roel Janssen halverwege de helft van CITO de bal oppikken om vervolgens met de bal aan de voet de zestien binnen te dringen. Ondanks verwoedde pogingen van de CITO verdediging bleef Roel in balbezit en wist de bal met een harde schuiver langs de CITO doelman in de rechter benedenhoek te schuiven, om zo de 0-3 eindstand op het bord te brengen.

Wedstijdstatistieken:
CITO - Juliana 0-3 (0-2)
Scheidsrechter: Rijbroek (Merselo)

6': 0-1 Tom Heerbaart
25': 0-2 Camiel van Geenen
90': 0-3 Roel Janssen
Toeschouwers: 100

Opstelling Juliana: Sven Jacops, Berry van Krijl, Guus Bastiaans, Julien Cuppen, Tom Gerrits, Jelle Albers, Roel Janssen, Tom Heerbaart (86. Jelle Staal), Dave van Dommelen, Camiel van Geenen, Justin Jacops (89. Jamel el Boazzatti)

Deel pagina met

Juliana feliciteert

Clubgegevens

RKSV Juliana, Mill

RKSV Juliana is opgericht op 1 augustus 1919 en onderscheiden met de Koninklijke Erepenning tijdens het 75-jarige jubileum in 1994.

Adres sportpark:
Langenboomseweg 7
5451 JH Mill
0485-452139
Plan uw route
Postadres:
Molenstraat 6 
5451 BC Mill
06-36198697
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.