Wedstrijdverslagen

Kermisbenen nekken Juliana

 Justin Jacobs - SIOL - Juliana

Juliana wacht nog op de eerste overwinning van het seizoen. Met de kermis duidelijk in de benen was Juliana kansloos op het kunstgras van SIOL (4-1).

3-0 ruststand

Op kermiszondag diende Juliana aan te treden in Katwijk tegen SIOL. Vanaf het begin lieten beide ploegen zien dat ze aanvallend wilden voetballen, maar ontbrak het bij beide aan nauwkeurigheid. Het duurt dan ook tot de 10e minuut voordat er een eerste kansje ontstaat en dat is voor Juliana. Nog 10 minuten later is er de eerste (grote) kans voor SIOL een halfhoge voorzet vanaf rechts wordt met de binnenkant voet echter tegen de lat gelepeld. In de 28e minuut is het wel raak voor SIOL. De Juliana doelman twijfelt even bij het uitkomen waardoor hij een SIOL aanvaller meeneemt en SIOL een penalty mag nemen, deze wordt oberispelijk ingeschoten. Amper 3 minuten later komt SIOL zelfs op 2-0 nadat opnieuw de Millse doelman in de fout gaat. Een hoge voorzet die eenvoudig te pakken lijkt wordt losgelaten en valt vervolgens voor de voeten van een SIOL speler die de bal daarna eenvoudig binnen schuift. Zonder er zelf al te veel moeite voor te hoeven doen is SIOL daardoor op een 2-0 voorsprong gekomen. Hierna is Juliana de draad wat kwijt en kan SIOL op jacht naar nog een doelpunt. 6 minuten voor rust zet SIOL een aanval op over links waarbij de bal helemaal wordt verplaatst naar de rechterkant, waarvandaan de bal direct voor het doel wordt geslingerd. Hier wordt de bal onhoudbaar ingekopt door de geheel vrijlopende Djavano Amanupunnjo en kan SIOL de 3-0 ruststand aantekenen.

Eretreffer Jelle Albers

Alhoewel het eerste moment in de tweede helft voor SIOL is, zet Juliana alles op alles om terug in de wedstrijd te komen. SIOL beperkt zich in deze fase vooral tot verdedigen, en al 4 minuten na de rust heeft Juliana succes. Ne een overterding op Justin Jacops krijgt Juliana op de punt van de zestien een vrije trap te nemen, die vervolgens bij de tweede paal onberispelijk wordt binnen geschoven door Dave van Dommelen. Hierna volgt een periode waar Juliana de ene na de andere aanval lanceert op het SIOL doel. Het laatste balletje in de zestien is echter steeds net te onnauwkeurig, of er wordt net te lang geaarzeld om echt gevaar te stichten. Wel schiet Justin Jacops bij een van deze aanvallen vanuit een moeilijke hoek de bal op de paal. Zo rond de 65e minuut veert heel Juliana op als na een nieuwe aanval Jelle Staal in de zestien onderuit wordt gelopen. Vriend en vijand verwacht de 2e penalty van de dag, maar de scheidsrechter ziet hier echter geen reden om te fluiten. Even later ziet hij dat wel aan de andere kant wanneer een schot van afstand naar beneden, en vervolgens terug het veld in kaatst. De scheidsrechter constateert na enig twijfelen en van grote afstand dat de bal achter de lijn is geweest. SIOL komt hiermee op een 4-1 voorsprong met nog 25 minuten te spelen. Ondanks de achterstand blijft Juliana het wel proberen, maar kan het geen bres meer slaan in de SIOL defensie en leidt het een enigszins geflatteerde nederlaag. 
 
Wedstrijdverloop:
28' 1-0: Raphael Letemahulu,
31' 2-0: Dani van Dreumel,
39' 3-0: Djavano Amanupunnjo,
49' 3-1: Dave van Dommelen,
65' 4-1: Dani van Dreumel
Toeschouwers: 170
Opstelling Juliana: Sven Jacobs, Niels Ermers (46' Roel Janssen), Guus Bastiaans, Julien Cuppen, Berry van Krijl, Tom Heerbaart, Dave van Dommelen (75' Tom Gerrits), Jelle Albers, Jelle Staal (68' Andy Veld), Camiel van Geenen, Justin Jacops
Deel pagina met

Juliana feliciteert

Clubgegevens

RKSV Juliana, Mill

RKSV Juliana is opgericht op 1 augustus 1919 en onderscheiden met de Koninklijke Erepenning tijdens het 75-jarige jubileum in 1994.

Adres sportpark:
Langenboomseweg 7
5451 JH Mill
0485-452139
Plan uw route
Postadres:
Molenstraat 6 
5451 BC Mill
06-36198697
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.