Wedstrijdverslagen

Juliana sluit seizoen af met gelijkspel

Juliana Heijen voetbal shoot 127 Custom

Juliana is op de slotdag van de competitie niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel tegen Heijen. Juliana eindigt daardoor als vijfde in de vierde klasse G. 

Penaltymoment

De trainer van Juliana Mill, Claus Foederer, sprak voor het seizoen de doelstelling uit om bij de eerste vier te eindigen.  Dat leek er ook lang in te zitten, maar met name in het slot van de competitie liet zijn ploeg onnodig veel punten liggen. Dat gold ook voor de laatste wedstrijd tegen degradant Heijen, want ondanks een regen aan doelkansen bleef Juliana steken op een gelijkspel.In de beginfase kreeg Rens van Lanen uit een corner een schietkans, maar zijn inzet verdween via de keeper naast het doel. Even later onderschepte Melvin de Klijn een foute terugspeelbal, maar hij werd onderuit gelopen in het zetienmetergebied. De verder goed leidende scheidsrechter Vullings uit Oss weigerde de bal echter op de stip te leggen. Vlak voor rust zette Maik Veld van rechts strak voor, maar de omhaal van Jelle Staal ging net over.

Gebroeders De Klijn

Vlak na de rust zette Jordy de Klijn met een steekbal Rens van Lanen alleen voor de keeper, maar zijn inzet ging tegen de paal en de terugkaatsende bal werd door Camiel van Geenen hard over geschoten. Geheel tegen de verhouding in kwam Heijen op een 0-1 voorsprong toen Niels Wabeke de bal uit een corner hard in de verre bovenhoek schoot. Uit de volgende Millse aanval werd het alweer gelijk. Een vrije trap van Berry van Krijl belandde de bal via de muur bij Jelle Staal, die koelbloedig afrondde. Hierna kreeg Juliana via Tom Heerbaart, Camiel van Geenen, Jelle Staal en Dave van Dommelen nog enkele grote kansen om de winnende te maken, maar ook in deze wedstrijd van  Juliana was de afronding niet goed verzorgd. Een kwartier voor tijd kregen Jordy en Melvin de Klijn hun publiekswissel want volgend seizoen gaan zij het hogerop zoeken bij eersteklasser Germania uit Groesbeek. Een groot verlies voor Juliana, maar natuurlijk wordt hen die stap van harte gegund en vanaf deze plaats wensen wij hen veel succes. In blessuretijd kreeg Heijen nog een grote kans op de voorsprong maar de 17-jarige invallende doelman, Coen Kerkhof, hield zijn doel knap schoon. Hierna kreeg Juliana nog drie grote kansen maar Jelle Staal, Dave van Dommelen en Rens van Lanen faalden allen alleen voor de keeper.

Door dit gelijke spel eindigt Juliana op een teleurstellende vijfde plaats, waardoor er ook geen nacompetitie inzit voor de Millenaren. Het voordeel hiervan is dat het seizoen er nu vroeg op zit en dat er alle tijd is om de accu op te laden voor een volgend jaar in de vierde klasse.

Wedstrijdstatistieken

Juliana-Heijen: 1-1(0-0).

Scheidsrechter: Vullings uit Oss.

Aantal toeschouwers: 300.

Scoreverloop:

56. Niels Wabeke: 0-1.

58. Jelle Staal: 1-1. 

Deel pagina met

Juliana feliciteert

Clubgegevens

RKSV Juliana, Mill

RKSV Juliana is opgericht op 1 augustus 1919 en onderscheiden met de Koninklijke Erepenning tijdens het 75-jarige jubileum in 1994.

Adres sportpark:
Langenboomseweg 7
5451 JH Mill
0485-452139
Plan uw route
Postadres:
Molenstraat 6 
5451 BC Mill
06-36198697
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.