Wedstrijdverslagen

Verdiende winst Juliana op Achates

Montagnards Juliana voetbal-shoot 27 Custom

Juliana heeft zondagmiddag afgerekend met middenmoter Achates uit Ottersum. De winst (2-0) was noodzakelijk om in de race te blijven voor nacompetitievoetbal. 

Aanvallend Juliana

Juliana zocht vanaf het begin direct de aanval. Zo was het Camiel van Geenen die in de beginfase een voorzet van Dave van Dommelen van dichtbij net over kopte. Nadat halverwege de eerste helft Achates spits Coen de Jager uit een hoekschop dichtbij een doelpunt was, was hetzelfde tweetal verantwoordelijk voor de 1-0 van Juliana. Na een snelle actie van Dave van Dommelen kon Camiel van Geenen eenvoudig binnentikken. Even later was het opnieuw Camiel die na een combinatie met Rens van Lanen de bal tegen de doelman van de Limburgers op schoot. Toch kreeg Juliana  een nog grotere kans om de voorsprong te verdubbelen. Nadat Melvin de Klijn in het strafschopgebied was neergelegd mocht aanvoerder Berry van Krijl een penalty nemen, maar doelman Hein de Jager ging naar de goede hoek en redde voortreffelijk.

Andy Veld

Vlak na rust had Juliana geluk toen een vrije trap van Thijs Custers via de lat over ging. In de hieruit volgende tegenaanval zette Dave van Dommelen Rens van Lanen alleen voor de Achates-doelman, maar diens schot verdween via de keeper naast het doel. Het laatste kwartier besloot de coach van de Ottersumse ploeg volop risico te nemen door achterin man op man te verdedigen, maar dat werkte averechts voor de Noord-Limburgers. De snelle Millse spitsen kregen hierdoor meer ruimte en in de absolute slotfase betaalde dit zich uit door een doelpunt van invaller Andy Veld, die na een indrukwekkende solo van Rens van Lanen de bal het laatste tikje mocht geven en zo de Millse zege veiligstelde.

Door deze overwinning doet Juliana weer volop mee in de strijd om de derde periodetitel. A.s. zondag wordt er in Well tegen EWC gespeeld, dat zal dan voor het eerst in de historie zijn. Maar ook dan telt alleen de winst!

Wedstrijdstatistieken:

Juliana-Achates: 2-0(1-0).

Scheidsrechter: Kilci uit Helmond.

Aantal toeschouwers: 260.

Scoreverloop:

31. Camiel van Geenen: 1-0.

89. Andy Veld: 2-0.

Opstelling Juliana: Sven Jacobs, Julien Cuppen, Guus Bastiaans, Berry van Krijl(a), Tom Gerrits, Tom Heerbaart, Dave van Dommelen, Rens van Lanen, Jelle Staal(90. Niels Ermers), Melvin de Klijn, Camiel van Geenen(80. Andy Veld).

Deel pagina met

Juliana feliciteert

Clubgegevens

RKSV Juliana, Mill

RKSV Juliana is opgericht op 1 augustus 1919 en onderscheiden met de Koninklijke Erepenning tijdens het 75-jarige jubileum in 1994.

Adres sportpark:
Langenboomseweg 7
5451 JH Mill
0485-452139
Plan uw route
Postadres:
Molenstraat 6 
5451 BC Mill
06-36198697
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.