Wedstrijdverslagen

Juliana vergeet te winnen

Juliana Constantia 2016

Op de prima bespeelbare grasmat van het Juliana sportpark werd meteen na de winterstop de topper gespeeld tussen de nummers twee en drie van de vierde klasse G,  Constantia uit Wanroy en Juliana Mill. Het duel eindigde onbeslist (1-1).

De Millse ploeg begon zwak aan de wedstrijd en het was dan ook niet verwonderlijk dat Constantia op een 0-1 voorsprong kwam na een terecht gegeven penalty, die door spits Ruud van Duijnhoven onhoudbaar achter doelman Matijs van der Linden in het doel werd geschoten. Het duurde tot de 35e minuut dat Juliana beter in zijn spel kwam. Een afstandsschot van Rens van Lanen ging net over en vanaf dat moment was Juliana de bovenliggende partij. Uit een prachtige aanval opgezet door Tom Heerbaart zette Camiel van Geenen middenvelder Jordy de Klijn vrij voor het Wanroijse doel, maar diens inzet belandde op de deklat en de terugkaatsende bal werd slechts ternauwernood door Jelle Staal gemist.

In de tweede helft was het alleen nog maar Juliana dat voetbalde. De beste man van Constantia, doelman Willem Reijnen, kon Tom Gerrits nog net van scoren houden toen deze alleen voor hem verscheen. Maar dat bleek uitstel van executie voor de Wanroijnaren, want uit een inzet van Julien Cuppen kon Dave van Dommelen bij de tweede paal de gelijkmaker binnentikken. In de 77e minuut werd de doorgebroken Camiel van Geenen op de rand van het strafschopgebied neergelegd en moest de Wanroijse ploeg met tien man verder. Hierna volgde een ware belegering van het Wanroijse doel. Camiel van Geenen schoot 2 keer net naast, Tom Gerrits mikte rakelings over en een enorme poeier van Jordy de Klijn werd nog net uit het doel geranseld door de keeper van Constantia.

Uiteindelijk kon Juliana het genadeschot niet geven en bleef de verdiende overwinning uit in deze topper, die onder prima leiding stond van de Cuijkse scheidsrechter Diouani. Al met al geeft het vertoonde spel in de tweede helft aanleiding tot een positief gevoel voor a.s. zondag als de uitwedstrijd tegen middenmoter Olympia uit Boxmeer op het programma staat.

Wedstrijdstatistiek:
Juliana – Constantia: 1-1(0-1).
Scheidsrechter: I. Diouani.
Aantal toeschouwers: 230.

Scoreverloop:
08. Ruud van Duijnhoven: 0-1.
58. Dave van Dommelen   : 1-1.

Opstelling Juliana:  Matijs van der Linden, Ruud Relou(45. Dave van Dommelen), Guus Bastiaans, Julien Cuppen, Berry van Krijl(a)(78. Jelle Albers), Jordy de Klijn(90. Maik Veld), Tom Heerbaart, Tom Gerrits, Jelle Staal, Rens van Lanen, Camiel van Geenen.

Deel pagina met

Juliana feliciteert

Clubgegevens

RKSV Juliana, Mill

RKSV Juliana is opgericht op 1 augustus 1919 en onderscheiden met de Koninklijke Erepenning tijdens het 75-jarige jubileum in 1994.

Adres sportpark:
Langenboomseweg 7
5451 JH Mill
0485-452139
Plan uw route
Postadres:
Molenstraat 6 
5451 BC Mill
06-36198697
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.