Wedstrijdverslagen

Juliana ten onder in Oss

Op een zonnige moederdag toog Juliana naar Oss voor het duel met Cito. Beide ploegen wilden voetballen en maakten er een spektakel van, geholpen door een uitstekend leidende scheidsrechter deze middag.

Beide ploegen zochten vanaf het begin de aanval, en dit resulteerde al direct binnen 10 minuten in twee doelpunten. In een snelle aanval van Osse zijde werd de bal snel verlegd van rechts naar links, en zo de 16 ingestoken. Daar was het de Osse nr 2, die met een lage schuiver in de korte hoek de Juliana doelman wist te verschalken. Beide ploegen bleven in hoog tempo de aanval zoeken, maar ditmaal was het de beurt aan Juliana. Na goed druk zetten kwam Juliana op Osse helft in balbezit, en na een snelle combinatie over meerdere schijven kwam de bal net buiten de 16 bij Jord Thijssen, die de bal over de keeper in het doel schoot. Na ruim een kwartier spelen kwam Juliana ook op voorsprong. Een diep gespeelde bal op links wordt na een felle spring goed opgepakt door Andy Veld, die de bal voor het doel brengt waar Jelle Staal geen moeite heeft om binnen te schuiven. Daarna was het weer de beurt aan Cito. Het kreeg twee terechte penalties te nemen. Eerst was het de Juliana doelman die te laat kwam en z'n tegenstander ten val bracht, en nog voor het half uur werd er nog een zo goed als doorgebroken speler binnen de lijnen aangetikt. Waar de eerste bal in de rechterhoek werd binnengeschoten, ging de tweede in de linkerhoek. In de rest van de eerste helft bleef het spel op en neer golven maar werd er niet meer gescoord.

In de tweede helft ging Juliana op zoek naar de gelijkmaker en meer. Het wist Cito steeds verder terug te dringen, en kreeg ook legio kansen op de gelijkmaker. De Juliana voorwaartsen waren echter steeds ongelukkig in de afwerking, of stuitten op een uitstekende keepende doelman. Naarmate de tweede helft vorderde ging de kaars bij Cito langzaam uit, en werd het overwicht van Juliana groter. Toch was het Cito wat de grootste kans kreeg van de tweede helft. Vlak voor tijd mocht men, na een ongelukkige handsbal, voor de derde keer aanleggen vanaf 11 meter. Dezelfde speler probeerde ditmaal een Panenka door het midden maar die mislukte jammerlijk. In het vervolg drong Juliana nog nadrukkelijker aan, maar tot een gelijkmaker kwam het niet meer.

Wedstrijdstatistieken:
Cito - Juliana 3-2 (3-2)
Scheidsrechter: Onink (Rijswijk)
Toeschouwers: 85

Doelpunten Juliana:
7' 1-1: Jord Thijssen
16' 1-2: Jelle Staal

Deel pagina met

Juliana feliciteert

Clubgegevens

RKSV Juliana, Mill

RKSV Juliana is opgericht op 1 augustus 1919 en onderscheiden met de Koninklijke Erepenning tijdens het 75-jarige jubileum in 1994.

Adres sportpark:
Langenboomseweg 7
5451 JH Mill
0485-452139
Plan uw route
Postadres:
Molenstraat 6 
5451 BC Mill
06-36198697
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.