Wedstrijdverslagen

Juliana wint ruim in Reek

Op de laatste zondag in april moest Juliana aantreden in Reek. Beide ploegen konden vrijuit voetballen, omdat de staartploegen te ver naar beneden staan, en een hoge klassering ook niet meer echt aan de orde is. Er is nog een kans op de laatste periodetitel, maar dat is nog ver.

Juliana begon het meest voortvarend aan de wedstrijd, en kreeg al twee dotten van kansen in de eerste 5 minuten. Beide werden nog om zeep geholpen. Daarna was ook Achilles wakker en ging de wedstrijd meer gelijk op, en ontstonden er kansen voor beide doelen. Het duurde echter tot de 37e minuut voor het eerste doelpunt viel. Juliana zette een paar snelle combinaties op en verplaatste het spel van rechts naar links. Daar kwam de bal bij Vince van Reijmersdal die een perfecte voorzet in huis had op de geheel vrijstaande Andy Veld. Van dichtbij maakte die geen fout en liet met het hoofd de 0-1 aantekenen. Ondanks nog enkele grote kansen bleef het hierbij tot aan de rust.

Na rust ging Achilles nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar Jasper Bergmans wist met enkele goede reddingen zijn doel schoon te houden. Na ruim een kwartier was het echter Juliana wat de score verdubbelde. Vince van Reijmersdal mocht een vrije trap nemen, die hij buiten bereik van de keeper en verdediging de doelmond in liet draaien. De inlopende Gijs Toonen kopte de bal vervolgens uit een moeilijke hoek in het tegenoverliggende zijnet, waarmee hij zijn eerste officiele doelpunt liet noteren in Juliana 1. Vrijwel direct hierna kwam Achilles weer terug in de wedstrijd, na wat wat gerommel achterin kon Aron van Bakel de 1-2 aantekenen. Lang liet Juliana de illusie voor Achilles niet duren. Nauwelijks 3 minuten later was het opnieuw Vince van Reijmersdal met zijn derde assist van de middag. Zijn voorzet leek in eerste instantie nog te worden afgeslagen, maar deze kwam voor de voeten van Justin Jacops die met een harde schuiver voor de 1-3 zorgde. In het restant van de wedstrijd liep Juliana nog uit naar 1-5. Eerst was het Andy Veld die een uittrap van Jasper Bergmans over de uitlopende keeper heen kopte. Even later liet dezelfde Andy Veld ook Wessel Klomp zijn eerste officiele doelpunt noteren, door de bal, na een onderschepping, breed te spelen op Wessel, die vanaf de penaltystip de bal hard in de bovenhoek deponeerde. 

Wedstrijdstatistieken:
Achilles Reek - Juliana Mill 1-5 (0-1)
Scheidsrechter: Peereboom (Volkel)
Toeschouwers: 140

Doelpunten:
37' 0-1: Andy Veld
62' 0-2: Gijs Toonen
63' 1-2: Aron van Bakel
66' 1-3: Justin Jacops
75' 1-4: Andy Veld
77' 1-5: Wessel Klomp

Deel pagina met

Juliana feliciteert

Clubgegevens

RKSV Juliana, Mill

RKSV Juliana is opgericht op 1 augustus 1919 en onderscheiden met de Koninklijke Erepenning tijdens het 75-jarige jubileum in 1994.

Adres sportpark:
Langenboomseweg 7
5451 JH Mill
0485-452139
Plan uw route
Postadres:
Molenstraat 6 
5451 BC Mill
06-36198697
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.